Saturday, April 26, 2008

Kutlu dogum haftaniz hayirli olsun...


ONUN AHLAKI KUR'AN IDI...


"Hakikaten Allah, mü’minlere büyük bir lütufta bulundu da: Kendi içlerinden, onlara ayetlerini okuyan, onları(fena huy ve günahlardan) temizleyen ve onlara Kitab’ı, hikmeti(sünneti) öğreten Resul gönderdi." (ÂLİ İMRAN 164)


Peygamberimizi ne kadar taniyor ne kadar ornek aliyoruz arkadaslar?


Simdiye kadar dunyaya gelen insanlardan en cok ismi anilan, ismi koyulan, en cok sevilen, Rabbimizin en cok ovdugu kisi, bizim peygamberimiz!


Ne mutlu bize ki O'nun ummetiyiz...


Peygamberimizi anlatan AKRA'da ilgiyle dinledigim cok sey ogrendigim kutlu dogum ozel programlarinin sesli arsivine http://www.akradyo.net/kutludogum2008.asp buradan ulasabilirsiniz arkadaslar, cok faydalanacaginizdan kesinlikle eminim...


Muhabbetle...

Baharda uyanis ne guzel!




Bu sene uzuuun bir aradan neredeyse gun asiri kar yagislarindan sonra Utah'a da bahar geldi cok sukur. Gecen sene kapimizin onune diktigimiz lalelerimiz acmaya basladi, agaclar tomurcuklandi, Rabbimin tekrar diriltmeye sanki misal gosterdigi topragin, tum bitkilerin bu uyanisini izlemek cok guzel. Bu sene sebze tohumlarimizi ecde cimlendirdik bile, heyecanla yiyecegimiz zamani bekliyorum, her gun bakiyorum biraz daha buyumusler mi diye. Ama ilk cikan minicik yesil filizler o kadar sirin ki, sanki ellerini acmis dua eder gibi, her baktigimda bana dua eden bir insani animsatiyor.
Bende bu guzel havayi firsat bilip bebislerimle firsat buldukca yakinimizdaki parka yuruyorum, kizim biraz oynuyor bende hava aliyorum, baska amerikali annelerle tanisip muhabbet ediyoruz, en azindan musluman olarak bir tanisma, kendini tanitma firsati oluyor.

Susamli kurabiye



Bu tarif cok onceden beri bildigim cok begendigim ama uzun zamandir yapmadigim bir tarif. Icinde bir bardak kavrulmus susam var, agizda dacilan kitirimsi bir kurabiye oluyor arkadaslar, tarif:


1 yumurta (sarisi icine)

1 pk (225gr.) kati yag

1 su br. pudra sekeri

1 su br. kavrulmus susam

1 cay br. siviyag

1 kabartma tozu

aldigi kadar un


Tum malzemelerle kurabiye hamurumuzu yapip yuvarlayip yumurta beyazina batirip tepsiye diziyoruz, hafif kizarada dek pisirip afiyetle yiyoruz. ben bir kismina yumurta beyazina batirdiktan



sonradovulmus cevize batirdim, oylede cok lezzetli oldular.

Hazir degil ev yapimi :)

Florida'dan donduk ama ben cocuklardan firsat bulup bloga hic bakamadim, aslinda cok yogun bir hayatim yok ama iki cocugumda bakima ve ilgiye devamli muhtac olduklari icin, butun zamanimi aliyorlar. Evet bu bir cumle icin bile iki kere yokari cikip ilgilenmem gerekti :) Florida'dan annemle beraber donmustuk, burada iki haftaya yakin beraber kalinca firsattan istifade bos durmadik tabii ki :) bu pizzada o tariflerden biri. hamuru blogumuzda onceden bulunan pizza tarifi, farki sekeri 2 dolu tatli kasigi olacak.

Hamuru icin, 2 normal su bardagi sut, 1 cay bardagi siviyag, 1 tatli ks tuz, 1 tatli ks. seker, 2 tatli ks. maya, aldigi kadar un. Ele yapismayacak ama en yumusak olacak sekilde 3-4 cup arasi un alir. Hamur kabarirken arzuya bagli ust malzemeleri hazirliyoruz. Zeytin , mantar, sucuk, sosis, misir, tursu vs. agiztadiniza ve evdeki malzemelere gore koyuyoruz.
Hamuru tepsimize ince bir sekilde yayiyoruz, uzerine sogan salca ve domates ile pisirdigimiz sosu yayiyoruz. Bu sekilde firina verip 350 C (170 C) de 15 dk. kadar pisirip, cikarip ust malzemeleri yayiyoruz, ve tekrar 10-15 dk. kadar pisiriyoruz. Son asama da uzerine kasari serpip tekrar kasar eriyene kadar firina veriyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz.

Biz delikli pizza tepsisinde pisirdik, sonuc daha guzel oldu, birde hamuru biraz fazla acip kenarlarina kasar dilimi koyup kivirdik. Yani kenarida kasar dolgulu, cok lezzetli bir pizza oldu, denemenizi tavsiye ederim arkadaslar.