Wednesday, May 30, 2012

Tarifsiz tarifler...

 Bu aralar tembelim biliyorum, ama sadece bloga girip yazma konusunda tembelligim, yoksa yeni tarfiler denemeye devam... Simdilik sadece resimler var, unutmamak icin once resimleri eklemem gerek, bazilarinin tarifini kafamdan yaptigim icin unuttum bile ama olsun, goruntuler icimizi acsin hic olmazsa :)
 Ust resimdeki tarifimiz bugdayli misirli semizotu salatasi...
Semizotu salatasi her zaman favorimdir, amerikada da ozledigim lezzetlerden birisi idi. Cok sukur Ammanda yesillige ve semizotuna doyduk. Klasik sarimsakli yogurtlu salatamiza haslanmis bugday ve konserve misir ekliyoruz arkadaslar, hem cocuklar icinde daha besleyici hemde gayet lezizi oluyor, afiyet olsun...
 Lezzetini cok begendigim muzlu kek.... Beyaz damla cikolatali, tarcin ve karanfil baharatlari ile hafifce zenginlestirilmis, muz aromasinin hos bir lezzet verdigi kekimizin tarifi benim uydurmam oldugu icin tarifi bulur bulmaz paylasacagim.
 Saglikli beslenme cabalarina bir ornek: halis pekmezli asure :)
Evde asure seven cok olunca, tuketmemiz gereken pekmezimizde dolaptan bana herguin gulumseyince neden olmasin cumleside kulagimda cinlayinca denenmis bir tarif. Denemeye cesaret edemediyseniz, deneyebilirsiniz. Ben iki olcu pekmeze yarim olcu seker ilavesi yaptim. tamamen pekmezle yapma cesareti gosteremedim, ama 2 bardak pekmeze yarim bardak seker fazla bir ilave sayilmaz heralde :)
 Halis pekmezimizi asurede bitiremeyince meshur pekmezli zencefilli kurabiyeler aklima geldi.Amerikada da severek yaptigim bu kurabiyeleri uzun zamandir yapmamistim. Cocuklarin daha cok ilgisini ceksin diye arasina nutelleye muadil hazirladigim hurma ezmesinden surdum. Tarif gelecek insallah.

 Daha once hazirladigim portakal kabigi sekerlemeleri ile yaptigim limonlu kek.
Bu da ilk donut denememiz, henuz pes etmedim, bu kizartarak yaptigim tarif, asil amacim ayni lezzeti firinda yaparak yakalayabilmek, amacima ulastigimda haberdar olacaksiniz insallah...

Bu iki ay suresince epk buralarda olamayacagim, Uc aylariniz mubarek olsun arkadaslar, simdiden Ramazaniniz da mubarek olsun, Rabbimin affina vesile olsun insallah. Dualar silahimiz, yanlarinda destek olamadigimiz musluman kardeslerimizi, her tasi kiymetli vatanimizi bu ozel gunlerde dualarimizda unutmayalim, sevgilerimle

Thursday, May 03, 2012

AMMAN'dan UMMAN'a

Uzun bir ara verdigimi farkindayim. Hani herkesin hayatinda bazen asiri yogun donemleri olur, birden hersey ust uste gelir ya, iste oyle bir donemdeyim bende. Asla sikayetci degilim, faydali mesguliyetlerle vaktini geciren, hayati programli, dolu dolu yasayan, dinine hizmette sinir tanimayan insanlara hep ozenmisimdir. Insallah birgun oylke olabilirim bende, ama bunun icin daha coook yol katetmem lazim.

Konuyu uzatmadan asagidaki resimlerden bahsetmek istiyorum. Gecen haftaki tatili degerlendirip yaptigimiz Umman gezimizden manzaralar. oyle guzel bir ulkeydi ki hayran kalip donduk geriye.
 Ust resimdeki meshur Sultan Kabus Camisi. Kralin ismi Kabus :)
Ust resimde genis yemyesil parklarindan biri...
 Krallikla yonetilen ulke, aslinda kapi komsusu Yemen kadar zengin bile degil ama Kral gul gibi bakmis ulkesine, turkiye standartlarininda ustune cikarmis, yasam kalitesini... Oyle bakimli, temiz, guzel bir ulke idi ki, biz gezmeye doyamadan donduk geriye.

Asagidaki dunyanin ilk en buyuk on camisi arasina giren Sultan Kabus camiiisi ve bu camideki dunyanin en buyuk ikinci halisi.
 Bu geziden sonra anladim ki, is yonetim sekli, petrol vs. de degil, is bastaki tek adama bakiyor, eger o duzgunse arkasida corap sokugu gibi geliyor. Bu kral basa geldiginde ulkede hastane bile yokmus, simdiki hali ise herkese ornek olacak cinsten...
 Her cami, her ev ayri bir mimari guzellik, ben her gordugum mescidin resmini cekmeye calistim, birbiri ile ayni yada benzer olan bir tane bile gormedim. Neredeyse her sokak basi bir mesjid var, hepsi de ayri guzel.
 Asagidaki de hayran kaldigimiz sahil evlerinden sadece biri, kumsal ve deniz manzaralari evlerin kendileri de ayri bir manzara olusturuyordu.

Kaleleri ile meshur Ummanin kalelerinin birinden Umman manzarasi...

Bu aralar aslinda yeni bircok tarif denedim, guzel sonuclar elde ettiklerim de cok ama guzel resim olmadan koymuyorum, aksam olunca da resim cekmiyorum, cunku iyi cikmiyor, hatta simsi firindan muzlu hurmali kekimi cikardim, mis gibi kokuyordu, cok da guzel kabarmis, tadip, resimledikten sonra tarif gelicek insallah.

Birde artik blog isini biraksam mi diye dusunmeye basladim aslinda, artik oyle guzel bloglar var ki, bu iste profesyonellesmis arkadaslari takip ediyorum, takip ederken cok zevk aliyorum, bu isi bu kadar iyi yapan insan varken, artik gerek kalmadi benim ugrasmama gibi geliyor. Gene de bir sure daha buralarda olurum insallah. Tum dostlara sevgilerimle.