Friday, October 23, 2015

Karınca kararınca...

Bazen yazılar değil resimler kendi başına çok şey anlatır. Benim için bu resimde onlardan biri...
Bir kalabalıkta insanları seyrederken hep karıncalar gelir aklıma. İnsanları o karmaşa da herkes bir yere bir işe giderken aynı karıncalar gibi görüyorum. Koca evrene kıyas ettiğimizde belki daha bile küçüğüz ama aslında bir o kadar da güçlüyüz. Dağların yüklemekten kaçındığı bir sorumluluğu yüklenmişiz sırtımıza...

Ve koca evrende karınca kadar yer kaplamazken Yaradan ne kadar sevmiş ki bizi ben hiçbir yere sığmam ancak beni seven kulumun gönlüne... Ne büyük bir iltifat... Ne büyük bir lütuf... Ne büyük bir kıymet bu bize verilen ki ne kadar idrak edip ne kadar kıymetini bilebiliyoruz...

Bir başka bu resmin hatırlattığı ise Süleyman peygamberin karınca ile olan ibretlik hikayesi...

Diğer bir hatırama gelen de hac yoluna çıkan karınca. Bu ayaklarla bu bedenle sen gidemezsin denilince gidemesem de yolunda ölürüm ya demiş o minik ve önemsemediğimiz karınca...



bebek bezi pastası

Canım kardeşimin doğacak bebeği için yaptığım bez pastayı fikir olması açısından paylaşıyorum. Üstteki benim yaptığım alttaki de internetten beğenip yüklediklerim. Pinterestte de çok fikir var ama ben bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Hem daha kolay hem de kullanırken hemen bozulmuyor.
 
Etrafı kundak örtüsü ile sarılanlarda bezi almak için hemen pastayı veya yapılan şekli bozmak gerekiyor. Bunda ise zaten sıkışık şekilde dizilmiş bezlerden çekerek aldığı için hemen bozulmuyor.
 
Ortasına uzun bitmiş defter kabı rulosunu koli bandı ile tabana sabitleyerek başladım ben. Ama benim rulom baya uzundu. siz isterseniz bitmiş havlu peçete rulosu ile iki katlı bir pasta da yapabilirsiniz.
 
Bezlerin aralarına minik bebe şampuanı kremi yada badileri de katlayıp sıkıştırabilirsiniz. Bebek kız ise tokalarla da pastanızı süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun :)
 
 



dizayn fikirleri

Evlerimizi döşeme konusunda ne yazık ki çok ciddi hatalar yapabiliyoruz. ya gereksiz eşyalarla hem masraf hem işimiz artıyor. Hem de vaktimiz gidiyor.
 
Sevdigim fikir ve dizaynları da sizlere fikir olsun diye paylaşacağım buradan zaman zaman...
İşte ilk seçtiklerim...
 
 Patates soğanların hem bozulmaması hem ortalıkta olmaması için çok güzel düşünülmüş.
 Her sefer dolabı açmak yerine dolabın yanına monte edilmiş raflar hem şık hem kullanışlı.
 Peçetesiz kalmamak için :)

 Çok şirin :)

 Kahve ve neskafe tiryakileri için eskitme mobilya ile daha şık olabilir.
Benzerini yaptığım bir okuma köşesi.