Monday, August 20, 2007

Washington gezimizden Manzaralar.

Bu aralar sik sik bloga birseyler ekleyemiyorum. Bugun bir firsatini bulup gecen hafta yaptigimiz geziden manzaralari paylasayim dedim. Aysenur'un ziyaretini de firsat bilip beraber bir Seattle gezisi yapmaya karar verdik. Uzun ve yorucu olmasinin yaninda cok guzel vakit gecirdik. Eger Amerika' da yesili, ormani, daglari ozlediyseniz Washington,i tavsiye ederim. Karadenizli olarak memleket hasretimi giderdim diyebilirim, ayni Hemsin yolundaki gibi yesil manzaralarla gozlerimizi dinlendirdik.


Yukaridaki selale, Colombia River National Scenic Area' dan... (Oregon)Bunun gibi 7-8 tane selalenin oldugu, iki tarafi agaclarla kapli, manzarali bir yol. Yolunuz duserse bu yoldan devam edin arkadaslar, pisman olmazsiniz.
Burasi da ayni yol uzerinden bir manzara...

Yukaridaki 27 sene once faaliyet gostermis olan mount St. Helens. Resimde de uzerinden halen duman ciktigi goruluyor. Dagin bir kismi patlamayla cokmus. Ama bizi goruntusuyle asil buyuleyen dag Mount Rainier oldu. Iste resmi:Yukaridaki resim de Mount Rainier National Park'tan(Washington) bir manzara... Mount Rainier bu gezide benim favorim oldu, resimden de anlasildigi gibi cok ihtisamli duran bir dag. Karadenizli olupta ozleyen arkadaslar buralara gezi duzenlerler ise baya hasret giderirler, benim gibi :)

Tuesday, August 07, 2007

Kahvalti Sofrasindan: Pogaca ve Pizza

Bu hafta Aysenur'un gelmesiyle senlenen soframizdan birkac tarifi paylasalim. Guzel bir haftasonu kahvaltisi en sevdigim ogunlerden birisidir. Bu pogacalar da cok sevdigim her zaman yaptigim pogaca tarifim. Icine rendelenmis sucuk, bir kismina rende sosis, kalan hamurun birazina beyaz peynir, birazina da kavrulmus kiyma koyduk. Pogacanin tarifi ise 1 br. su, 1 br. sut, 1 br. yag, 1 yemek ks. tuz, yarim cay br. seker, arzuya gore corekotu ve keten tohumu, 1 yumurtanin beyazi, (sarisi uzerine) son olarakta 1 ks. kuru mayadan olusuyor.En onemli maddeyi yazmayi unutmusum; aldigi kadar un. Amerikaya gelmeden onceleri yasmaya ile yaptigmizda 1 kibrit kutusu yas mayayi tarifteki 1 br. ilik su icinde eritir, oyle kullanirdik. Simdi hamuru yogurmakla bile ugrasmiyoruz, makineler sagolsun :)
Hamurunuz ne kadar yumusak olursa pogacaniz o kadar puf puf oluyor. Ben her zaman unun bir bardaga yakinini tam bugday unu koyuyorum.
Klasik hamur yapma tarifini yazmayacagim. Sucuklu olani ozellikle tavsiye ederim, hele firindan yeni cikinca sicacik cok lezzetli oluyor.
Tabagimizdaki tahinliler ve gevrekler de Turkiye'den tasidigim erzaklardan :)

Pazar gunu de pizaa yapalim dedik. Onceden pizza tarifi oldugu icin yazmayacagim. Sadece birkac degisiklik yaptim. Hamuru ince actim, uzerine hazir domates sosu surup once onu pisirdim. SOnra uzerine rende peynir, onun uzerine, mantar, somates, biber, zeytin, misir, sucuk doseyip biraz daha peynir rendesi ilave ettim, ve tekrar firina verdim. Biz afiyetle yedik arkadaslar, sizlerinde afiyetle yemeniz dilegiyle...

Wednesday, August 01, 2007

Mucver

Turkiye'den lezzetlerle yola devam ediyoruz. Mucver cogu arkadasin bildigi bir tariftir belki ama ben birde bizim usul anlatayim. Belli bir olcu yok ama yapmasi kolay ve lezzetli. 3-4 tane kabagi rendeliyoruz, incecik dogranmis 3-4 taze sogan, incecik kiyilmis yarim demet kadar dereotu, 1 yada kucukse iki tane yumurta, bir cay kasigi kabartma tozu yada karbonat,2-3 kasik unu karistiriyoruz, eger cok sulu olursa biraz daha un ilave ediyoruz. Kasikla tavaya dokulecek kivamda olacak. Bir de tuzunu ilave ediyoruz. tavayayagimizi koyup kizdiriyoruz, kasikla harcimizi tavaya koyup, kizarinca mucverleri ceviriyoruz. Iki tarafi kizarinca pecete uzerine aliyoruz, sarimsakli yogurt ile servis yapiyoruz...
Biz tabii ki mucverimizi de yazlikta yapip yedik, hele denizden ac bir sekilde gelince cok guzel gitti, izgaralarin yaninda.Fotograflarda yengemlerin mangal davetlerinde yaptiklari mucver resimleri.Afiyet olsun.