Saturday, December 30, 2006

Altunizade Corbasi


Oncelikle herkesin mubarek Kurban Bayramini kutlar, yuce Mevladan tum Islam alemine hayirlara vesile olmasini niyaz ederim. Utah'da bayramin ilk gununun sonuna gelirken, Turkiye bayramin ilk gununu kutluyor. Herkesin kurban etiyle ugrastigi bu gunlerde, tavuklu ve sebzeli bir corba tarifi. Bugune kadar tadina bakip da begenmeyen olmadi (ayrica benim de favori corbalarimdan biri). Yeni tarifleri denemeye acik olan annem bu tarifi Emine Beder'in kitabindan almis. Asagidaki malzemeler 7-8 kisiliktir.

Malzemeler: 1 orta boy parca kemiksiz tavuk gogsu, 2 orta havuc rendesi, 1 adet minik minik dogranmis buyuk patates, 5-7 tane mantar, 6 tepeleme yemek kasigi un, 1 cay bardagi sut, 12 su bardagi su, sivi yag.

Yapilisi: Un sivi yagla birlikte kokusu cikincaya kadar kavrulur. Cirpma teliyle karistirilarak su ilave edilir. Kaynamaya basladiktan sonra sirayla sut, kup kup dogranmis tavuk etleri, patates, mantar ilave edilir. Bunlarin pismesine yakin iri rendelenmis havuc ilave edilir. Biraz daha kaynattiktan sonra icine karabiber ilave edilip karistirilir ve ocaktan alinir. Malzemeler ilave edilirken cirpma teliyle corba sık sık karistirilir. Yaninda Esmanin tarifi (blogda) ev ekmegiyle sevdiklerinize sunabilirsiniz. Begenmeniz temennisiyle...

2 comments:

  1. Tam bir kis corbasi olmus. Ellerine saglik Aysenur. Ismi de ilgincmis:)

    ReplyDelete
  2. seyma5:06 PM

    Ay bu benim favori corbam..Selma Abladan tarifini alip yapmistim, harika bir lezzet.Selma abla artik seni tarif icin rahatsiz etmiyecegim bu site sayesinde ;)

    ReplyDelete