Sunday, December 31, 2006

SANKI EKMEK KADAYIFI


Bu guzel tatli da forumdan, yapan arkadas baya bir tavsiye etmis, yiyince ayni ekmek kadayifi gibi oldugunu farkedeceksiniz diyordu. Tadi gercekten cok guzel, hafif bir tatli. Benimkinin pandispanyasi sekildende anlasilacagi gibi coktu ama goruntu olarak hos bir goruntu olmasina sebep oldu.

http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=7542 Buradan tarife ulasabilirsiniz.Ben tarifi kendi uyguladigim sekliyle buraya da yaziyorum.

keki: 3 yumurta-3 kahve fincanı un-3 kahve fincanı toz şeker-1 paket kabartma tozu

karamel sosu: 1 su bardagi şeker-2 su bardagi su

krema:1 lt süt-2 ymk kaşıgi buğday nişastası-2 ymk kaşıgi un-1 su br. seker-1 vanilya

glazürü: 1 poşet krem şanti üstündeki tarife göre hazırlanmış

yapılışı: kek malzemelerini çırpıp orta boy yağladığınız kalıba döküp(360F) 180C' de pişirin... fırından alınca dışarda soğutun...Ben kelepceli kalip kullandim.Keki cikarmayacaksiniz, ben sadece kenarlarini kurdanla tepsiden ayirdim.

Teflon tencereye şekeri alın ve şeker eriyip karamel rengini alınca üzerine yavaşça 2 bardak sıcak suyu ekleyip sürekli karıştırarak eritin...1-2 dk. kaynadıktan sonra soğumuş kekin üzerine karamel sosu dökün. Krema malzemelerini pişirin ve ılık iken soğumuş kekin üzerine dökün... en son üzerine krem şantiyi sürüp buzdolabında iyice soğutun... dilerseniz üzerine döğülmüş ceviz,yeşil fıstık,yada hindistan cevizi serpebilirsiniz...

Ben 2. sefer yaptigimda uzerine krem santi surmedim, bol ceviz serptim, krema sevmeyenler bu sekilde yapabilir.

Afiyet olsun arkadaslar, deneyenlerin memnun kalacagini umdugum hem serbetli hemde muhallebili bir tatli...

3 comments:

  1. Esma bu bize yaptigin tatliysa tadi gercekten muthisti. Goruntusu de dedigin gibi orijinal olmus:) Ellerine saglik.

    ReplyDelete
  2. Nurdann10:27 PM

    Bu gece itibariyle yarin aksam iftara gelecek misafirlerime yapayim dedim, muhallebisi tutmadi, acayip curu oldu, nasil koyulastiracagimi sasirdim dogrusu :(( birde karamelize icin hazirlanan serbet cok fazla oldu, yarisi kelepceli kalipdan akti gitti, son noktayi ise yarin gelen misafirlerim karar verecek nasil oldugunu, bakalim tam puan alabilecek mi???

    ReplyDelete
  3. Slm Esmacim,tarifini yapiyorum suan:)Yarin merkezde misafirler olucak onlar icin eminim begeniceklerdir.Turk tatlisi bulmuslarda dimi.....

    Meltem

    ReplyDelete