Thursday, January 04, 2007

Baklava


Bayram gunlerinin vazgecilmez tatlisi, baklava... Amerikada baklava yapmak fillo dough sayesinde cok pratik. Isterseniz cevizli, bademli, ya da findikli yapabilirsiniz. Biz bayram icin cevizli baklava hazirladik.

Malzemeler: 1 paket fillo dough, 1 stick (125 gram) tereyagi, ceviz.
Surup: 1.5 cup seker, 3/4 cup su, 1 tatli kasigi limon.


Yaprak yaprak olan fillo douglardan, 2 yaprak alarak, en ust katina eritilmis tereyagi surulup, bol dovulmus ceviz serpilir. Ince bir oklava yardimiyla doluyarak, fillolar iki tarafindan ortaya dogru buzulerek oklava cikartilir. Bu sekilde tepsiye ya da cam kaba dizilir. 350 F (180 C) da ustu pembelesinceye kadar pisirilir. Firindan cikarilmasina yakin surubu hazirlanir. Baklava firindan alindigi gibi, surupta kaynarken baklavanin uzerine gezdirilir. Bu baklava kuru baklava stilinde bir baklava, Turkiye'deki asiri suruplu baklavalardan farkli oluyor. Citir, citir cok hafif bir baklava... Surup miktari az oldugu icin esit sekilde butun baklavanin uzerine pay edilmelidir. Hem baklavanin ve de surubun sicak olmasi puf noktasi. Umariz, en kisa zamanda Turkiye'ye de bu cesit hazir yufkalar gelir. Becerikli bayanlarin ellerinde acarak yaptiklari baklavanin lezzetine oldukca yakin bir tat.

2 comments:

  1. Anonymous11:04 AM

    BIZ DE ISTERIIIIIZ...

    ReplyDelete
  2. Tabiiki de canim. Geldigimizde en kisa zamanda.

    ReplyDelete