Wednesday, January 03, 2007

Havuclu cevizli pilav


Gelelim pilavimizin tarifine. Yaklasik iki bardak pirinc icin bir buyuk veya iki kucuk havuc, yarim bardak bicakla kiyilmis ceviz, ve cay kasiginin ucuyla cok az tarcin gerekiyor. Once yagimizi koyuyoruz. Ben biraz tereyagi ve zeytinyagi kullaniyorum. Havucu koyup biraz kavuruyorum, cevizi koyup tekrar bir iki karistiriyorum, sonra pirincini ilave edip, tuzunu atiyorum ve cok cok az tarcin serpiyorum, bir kac dakika da boyle kavurup, sicak suyunu ilave ediyorum. kaynayinca altini kisiyorum, pisince altini kapatip, biraz dinlendiriyorum. Cok lezzetli bir pilav. Onemli puf noktasi sakin tarcini fazla kacirmayin, azcik uzerine serpistiriverin, cok guzel bir aroma veriyor.

Afiyet seker olsun...

3 comments:

  1. Esmacim, pilavin harika... Klasik pilav yerine deniyebilecegimiz farkli bir lezzet. Ellerine saglik canim.

    ReplyDelete
  2. Merhaba Esma,kavurmada pilavda harika görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. tesekkurler arkadaslar, insallah deneyip cok memnun kalirsiniz.

    ReplyDelete