Thursday, January 04, 2007

Surpriz Kurabiye


Malzemeler: 2 stick (225 gram) tereyagi, 1 yumurta, 8 tepeleme corba kasigi pudra sekeri, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, findik ve ceviz, 2 tepeleme corba kasigi nisasta, ve aldigi kadar un.

Oncelikle oda sicakligindaki tereyagi elle kivama getirilir. Sonra pudra sekeri ve yumurta ilave edilerek guzelce karistirilir. Uzerine un, nisasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Kulak memesi kivamina gelinceye kadar karistirilir. Ceviz buyuklugundeki hamurun ortasina gorunmeyecek sekilde bir adet findik ya da ceviz konularak kurabiyelere sekil verilir . En son firina vermeden once kurabiyelerin uzerlerine birer tane damla cikolata batirilir. 350 F(180 C)'de uzerleri pembelesinceye kadar pisirilir. Kurabiyeler soguk firina (onceden isitilmamis) konulur.

Hava almayan bir kapta saklanmak sartiyla 1-2 hafta tazeligini kaybetmeyen surpriz kurabiyeler. Surprizi ortasinda sakli, pratik ve lezzetli...

2 comments:

  1. Anonymous3:08 PM

    tarıflerınız cok guzel...tebrık ederım...... basarılarınızın devamını dılerım......

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:58 PM

    evet sürpriz kurabiyenin sürpriz neresinde diye düşünüyordum,çikolatanın altında fındık gizliymiş..çok hoş..ayrıca diğer tariflerinde çok güzel..bir de küçük not..baklava yufkası artık türkiyede de var..selamlar..

    ReplyDelete