Friday, January 12, 2007

Zeytinyagli Enginar


Enginarin bu seklini cok seviyorum.Amerika da bu sekilde ayiklanmis enginar bulunca hemen aldim, evde ayiklamasi gercekten zor. Icini hemen hazirlayabilirsiniz. Bir-iki kup dogranmis patates, iki-uc tane kup dogranmis havuc, bir bardak kadar cig bezelye, iki- uc tane dogranmis taze sogan ve dereotu. Bezelye konserve olmazsa iyi olur, dondurulmus yada taze kullanabilirsiniz.Ic malzemeleri karistiriyoruz, zeytinyagi gezdiriyoruz, ve dilediginiz kadar yarim yada bir limon sikip tuzunu atiyoruz. Enginarlari tenceremize diziyoruz, iclerini harcimizla dolduruyoruz, kalan harci da uzerlerine gezdiriyoruz. Uzerini asacak kadar su koyup, ocaga aliyoruz. Kaynayinca orta ateste sebzelerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz.. Servis yaparken uzerine tekrar dereotu serpebilirsiniz...

Hem cok saglikli, hem cok lezzetli, hem de yapimi cok kolay bir zeytinyagli yemek...

Afiyet olsun.

4 comments:

  1. Anonymous4:40 PM

    enginarı çok severim ama maalesef burda çıkması ile kaybolması bir oluyor sanki ben üşengeçligimi yenip yapmaya karar verene kadar bakıyorum bitmiş ama sen oralarda bile yapmıssın ellerine sağlık..selamlar..

    ReplyDelete
  2. suheylacim, bu hazir ayiklanmis oldugu icin cok rahat oldu, yoksa ayiklamasi dedigin gibi cok zor, sende bir bak belki boyle kavanozda hazir enginar koku bulabilirsin. selamlar.

    ReplyDelete
  3. Kavonozda hazir enginarla da cok pratik olmus. Nuran teyze de yapardi(kulaklari cinlasin). Ellerine saglik, canim.

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:00 PM

    goruntu muthis!

    ReplyDelete