Thursday, June 21, 2007

Annemin Kurabiyesi




Sicak yaz gunlerinde taze hazirlanmis limonatanizla servis yapabileceginiz cok kolay bir kurabiye. Tamamen tarifini annem ve benim kafamizdan yaptigimiz bir kurabiye. Normal kurabiye tariflerinden biraz degisik, sizlerin de begenmeniz umidiyle.


Malzemeler: 125 gr tereyagi, 1 cay bardagi sivi yag, 1 cay bardagi yogurt, 1/2 cay bardagi sut, 2 yumurta (1 yumurta sarisi ustune), 2 su bardagi pudra sekeri (tatli sevenler orani arttirabilir), 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, arzuya gore icine iri kiyilmis ceviz ya da ustune resimdeki gibi badem batirabilirsiniz.


Yapilisi: Oda sicakligindaki tereyagi iyice karistirilir. Pudra sekeri ilave edilip, karistirilmaya devam edilir. Ustune sivi yag, sut, yogurt ve yumurta ilave edilir. Sonra kabartma tozu, vanilya ve yeterli miktarda un ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir. Sekil verilip, uzerlerine yumurta sarisi surulerek, onceden isitilmis firinda pisirilir.

3 comments:

  1. aysenurcugum ellerine sağlık, hem sıvı hem de tereyağı kullanmış olman nasıl oldu ? yumuşaklığı ?? tadı ??

    ReplyDelete
  2. Selamlar aysenur hanimcigim,sayfanizi cok begendim nefis tarifler var.Kurabiyeyide cok begendim ve ilk firsatta deneyecegim insallah.bende sizi bekliyorum,gorusmek uzere.sevgilerimle.

    ReplyDelete
  3. merhaba Ayşenur
    Kurabiye hemde kendi tarifiniz.Bayıldım valla.Ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    ReplyDelete