Friday, July 27, 2007

Cesme'den lokma, benden helva

Yazlik yolunda Cesme'nin unlu lokmacisi manzara kafe'den manzara ve lokma fotograflari :)




Bol tarcinli ve serbetli lokmalar da deniz manzarasi ve kardeslerimle sohbet esliginde cok guzel gitti. Ozlemenin en guzel yani heralde kavusmak... Ayrilmak ne kadar huzunluyse, kavusmak da o kadar sevincli ve heyecan verici...




Bu tatil gercekten benim icin ve kizim icin cok iyi oldu. Hulya'ya da buradan sesleneyim: Hulyacim seni de bekliyoruz artik. Hulya'da benim gibi beklenmedik sekilde tatili uzayanlardan, onunki cok daha uzun oldu ama Insallah sag selamet gelirler. Gec olsun guc olmasin demisler atalarimiz.
Bu kadar sohbet ve resimden sonra tarifsiz bitirmek istemedim. Hem kolay hemde cok lezzetli bir tarif. Universite arkadasim, Rabia'dan ogrendigim ve cok sevdigim bir un helvasi. Olculer cok kolay, 1-2-3-4 seklinde gidiyor. 1 br. yag, 2 br. un, 3 br. seker, 4 br. su, fistik. Bir br. yagimizi koyup fistiklarimizi koyuyoruz, biraz kavurup unumuzu ilave ediyoruz, unumuzun kokusu cikip, rengi koyulasana dek kavuruyoruz. Bu arada 4 br. sicak su ile 3 br. sekerimizi ayri bir kapta seker eriyene dek karistiriyoruz,su sizcak oldugundan hemen eriyor. Ve kavurdugumuz unumuza ilave edip altini kisp hizli hizli topaklanmasina engel olarak karistiriyoruz. Helva kivamina gelip tencerede hamur gibi toparlanmaya basliyor. Altini ve kapagini kapatip biraz dinlendirdikten sonra yanina cayla afiyetle yiyoruz.



2 comments:

  1. pisssttt gelicem inşallah,bende cok özledim sizi...

    ReplyDelete
  2. bekliyoruz hulyacim, gule gule gelirsin insallah.

    ReplyDelete