Tuesday, August 07, 2007

Kahvalti Sofrasindan: Pogaca ve Pizza

Bu hafta Aysenur'un gelmesiyle senlenen soframizdan birkac tarifi paylasalim. Guzel bir haftasonu kahvaltisi en sevdigim ogunlerden birisidir. Bu pogacalar da cok sevdigim her zaman yaptigim pogaca tarifim. Icine rendelenmis sucuk, bir kismina rende sosis, kalan hamurun birazina beyaz peynir, birazina da kavrulmus kiyma koyduk. Pogacanin tarifi ise 1 br. su, 1 br. sut, 1 br. yag, 1 yemek ks. tuz, yarim cay br. seker, arzuya gore corekotu ve keten tohumu, 1 yumurtanin beyazi, (sarisi uzerine) son olarakta 1 ks. kuru mayadan olusuyor.En onemli maddeyi yazmayi unutmusum; aldigi kadar un. Amerikaya gelmeden onceleri yasmaya ile yaptigmizda 1 kibrit kutusu yas mayayi tarifteki 1 br. ilik su icinde eritir, oyle kullanirdik. Simdi hamuru yogurmakla bile ugrasmiyoruz, makineler sagolsun :)
Hamurunuz ne kadar yumusak olursa pogacaniz o kadar puf puf oluyor. Ben her zaman unun bir bardaga yakinini tam bugday unu koyuyorum.
Klasik hamur yapma tarifini yazmayacagim. Sucuklu olani ozellikle tavsiye ederim, hele firindan yeni cikinca sicacik cok lezzetli oluyor.
Tabagimizdaki tahinliler ve gevrekler de Turkiye'den tasidigim erzaklardan :)

Pazar gunu de pizaa yapalim dedik. Onceden pizza tarifi oldugu icin yazmayacagim. Sadece birkac degisiklik yaptim. Hamuru ince actim, uzerine hazir domates sosu surup once onu pisirdim. SOnra uzerine rende peynir, onun uzerine, mantar, somates, biber, zeytin, misir, sucuk doseyip biraz daha peynir rendesi ilave ettim, ve tekrar firina verdim. Biz afiyetle yedik arkadaslar, sizlerinde afiyetle yemeniz dilegiyle...

4 comments:

  1. Hersey cok lezzetliydi, canim. Ozellikle hep beraber olunan sofralarin tadi bir baska oluyor. Ellerine saglik...

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:40 AM

    Çok güzel gözüküyo esma abla..bende istiyorum gelince..::):)(edibe)

    ReplyDelete
  3. saol aysenurcum, oyle gercekten...

    Edibecim, sozum olsun yaparim tabii ki, zevkle :)

    ReplyDelete
  4. Kahvalti sofraniz harika gorunuyor. Allah bereketinizi ve muhabbetinizi arttisin. Amin.

    ReplyDelete