Wednesday, August 01, 2007

Mucver

Turkiye'den lezzetlerle yola devam ediyoruz. Mucver cogu arkadasin bildigi bir tariftir belki ama ben birde bizim usul anlatayim. Belli bir olcu yok ama yapmasi kolay ve lezzetli. 3-4 tane kabagi rendeliyoruz, incecik dogranmis 3-4 taze sogan, incecik kiyilmis yarim demet kadar dereotu, 1 yada kucukse iki tane yumurta, bir cay kasigi kabartma tozu yada karbonat,2-3 kasik unu karistiriyoruz, eger cok sulu olursa biraz daha un ilave ediyoruz. Kasikla tavaya dokulecek kivamda olacak. Bir de tuzunu ilave ediyoruz. tavayayagimizi koyup kizdiriyoruz, kasikla harcimizi tavaya koyup, kizarinca mucverleri ceviriyoruz. Iki tarafi kizarinca pecete uzerine aliyoruz, sarimsakli yogurt ile servis yapiyoruz...
Biz tabii ki mucverimizi de yazlikta yapip yedik, hele denizden ac bir sekilde gelince cok guzel gitti, izgaralarin yaninda.Fotograflarda yengemlerin mangal davetlerinde yaptiklari mucver resimleri.Afiyet olsun.

5 comments:

  1. Valla esma abla mücver sevmem ama seninkilerde tadına bakılıcak gibi gözüküyo..Salihayı çok öp benim için.. senide çok öptümm..(edibe)

    ReplyDelete
  2. Saolasin canim, bende seni yanaklarindan cok opuyorum, blogunuzda hayirli olsun. Salihacigi senin icin buyuk zevkle operim, gorusmek uzere insallah.Sen sevdigin yemekleri soyle,yapmasi benden :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:08 AM

    mücveride çok severim.ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor canım

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:09 AM

    bu arada adresim sarimutfak.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:18 AM

    merhaba.patlıcanlı böreğimi beyendiğine sevindim.denemeni tavsiye ederim.çok güzel oluyor.

    ReplyDelete