Gecen hafta kalimeeronun yaptigi resimdeki tarifi cok begenmistim. O da portakalagacindan aldigini soyledi gerci :) Ondaki orijinal tarif patlicanla yapiliyor, bende patlican olmadigi icin kabak ile yaptim ve cokta guzel oldu, kizartma sevenlere duyurulur.Patlicanlari yada benim gibi kabaklari kizartip havlu pecetenin uzerine alip fazla yagini cektiriyoruz. Tabagimiza peksimeklerimizi elimizle kiriyoruz, ayri tabaga domatesi rendeliyoruz ve biraz sirke tuz ve karabiber ilave ediyoruz ( ben bu sosu ocakta iki-uc dakika pisirdim.) kizarttigimiz sebzemizi bu sosla karistirip peksimeklerin uzerine yayiyoruz, onun uzerine de sarimsakli yogurdumuzu gezdiriyoruz. Kozlenmis kirmizi biber, nane, pulbiber ile susluyoruz..
Resimdeki kalimeeronun yaptigi, benimkinin resmi bulanik oldugu icin koymadim, afiyet olsun...
Ellerinize saglik, harika gozukuyor. Kizartmayi seven biri olarak, bir de orucluyken baya istah acici...
ReplyDeleteKar manzarasi da super. Biz Florida'da halen sogutucu calistirirken, sizin oraya ilk kar dustu. Mubarekallah...
aysenurcum denerseniz begenirsin muhakkak, kar gene geliyormus bakalim bugun yarin gene yagabilir. bu sene karli gececege benziyor, kar sven biri olarak bekliyorum bende.. selam ve muhabbetle.
ReplyDeleteinanmıyorum kar mı yağdı!!ne güzel,ellerinize sağlık esmacım,çok leziz görünüyor
ReplyDelete