Thursday, June 21, 2007

Annemin Kurabiyesi




Sicak yaz gunlerinde taze hazirlanmis limonatanizla servis yapabileceginiz cok kolay bir kurabiye. Tamamen tarifini annem ve benim kafamizdan yaptigimiz bir kurabiye. Normal kurabiye tariflerinden biraz degisik, sizlerin de begenmeniz umidiyle.


Malzemeler: 125 gr tereyagi, 1 cay bardagi sivi yag, 1 cay bardagi yogurt, 1/2 cay bardagi sut, 2 yumurta (1 yumurta sarisi ustune), 2 su bardagi pudra sekeri (tatli sevenler orani arttirabilir), 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, arzuya gore icine iri kiyilmis ceviz ya da ustune resimdeki gibi badem batirabilirsiniz.


Yapilisi: Oda sicakligindaki tereyagi iyice karistirilir. Pudra sekeri ilave edilip, karistirilmaya devam edilir. Ustune sivi yag, sut, yogurt ve yumurta ilave edilir. Sonra kabartma tozu, vanilya ve yeterli miktarda un ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir. Sekil verilip, uzerlerine yumurta sarisi surulerek, onceden isitilmis firinda pisirilir.

Sunday, June 10, 2007

Firindan Sicak Pide



Ekmegini kendi yapan arkadaslara pratik ve cok lezzetli bir alternatif. Turkiye'de bile Ramazan da bulabileceginiz susamli, corek otlu pideyi caniniz her istediginde yapabilirsiniz.

Malzemeler: 3.5 cup un (arzuya gore 3.5 cup in 1 cup i kepekli un olarak konulabilir)

1.5 cup su
2 corba kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
2 tatli kasigi instant maya

Yapilisi: Oncelikle ekmek makinasina tuz, seker, su ve yag konulur. Uzerine un ilave edilip, unun ortasini acarak maya eklenir. Makinaya hamur programi verilir. Kabaran hamur makinadan alinip, tepside elle pide sekli verilir. Uzerine yogurt surulur, ve susamla corek otu ilave edilir. Arzuya gore bicakla hamurun uzerine cizgiler yapilabilir. Oncelikle ilik firinda 15-20 dakika mayalandirilir. Sonra 400 F ayarlanmis firinda pisirilir. Pideyi firindan alinca uzerine hafif su serpip, uzerini bir bezle ortuyoruz. Sevdiklerinizle paylasmaniz dilegiyle, afiyet olsun...