Friday, May 30, 2008

Findikli Kurabiye ve Incirli Kurabiye

Kalimeero arkadasimin verdigi turk findiklarini Oktay ustanin tarifiyle degerlendireyim dedim, cok da begendim. Bir yumurta, 1 stick (115gr.) tereyagi, yarim cay br. sut, 1 su br. na yakin dovulmus findik, 1 kabartma tozu, 2 yemek ks. dolusu kakako, aldigi kadar unla yumusak bir hamur yapiyoruz. Asil tarifte hamuru strec film uzerinde rulo yapip dolapta 20 dk. kadar bekletip 1 cm. e yakin kalinlikta kesip tepsimize diziyoruz, ama ben sekilli kurabiyeleri sevdigim icin, 10 dk. buzlukta hamuru bekletip sonra merdane ile acip, cicek kalipla keserek pisirdim. Ikinci tarifde favorim oldu gercekten, incirli kurabiyeleri ne zamandir denemek istiyordum. Dolapta uzun zamandir bekleyen kuru incirleri bu tarifle degerlendirmek istedim, iyi ki de oyle yapmisim. 1 stick (115 gr.) oda sicakliginda tereyagi, 1 yumurta, yarim br.tan bir parmak fazla tozseker, 1 br. nisasta, ve 1 bucuk br.a yakin un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu ile kurabiye hamurumuzu hazirliyoruz, en son istediginiz kadar dovulmus ceviz, ve 8-9 tane minik dogranmis kuru incirimizi ilave ediyoruz (asil tarifte incirler az suda yumusayana dek haslaniyordu, ben tarifi tam okumadan yapinca haslamadan koydum, bir dahakine haslayip koyacagim farki gormek icin). Elimizin icinde yuvarlayip ortasina bastirip tepsimize diziyoruz, cok hafif pembelesince firindan aliyoruz. (soguk firina koyup 350 F (170 C) da yaklasik 20 dk. pistiler. (son 5 dk. firinin ustune aldim, alti fazla kizarmasinlar diye ) Gercekten cok lezzetliler.

Ozellikle un kurabiyesini sevenler icin benzer bir tat ama ceviz ve incirle harika bir uyum, isterseniz uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun...

2 comments:

  1. inciri kekelerde cok severim,kurabiyed e de super olurlar eminim:)ellerine saglik,super gorunuyorlar,

    ReplyDelete
  2. saol hulyacim, cok lezzetli ama tek kotu tarafi dayanamayip fazla yemek :)

    ReplyDelete