Thursday, July 24, 2008

Cok sevdigim bir Kabak salatasi

Bu tarif cok eski bir tarifi benim icin. Cok sevdigim akrabam ve arkadasim Nur ile beraberken yapmistik, ondan ogrendigimden beri arada yapip arkadasimin kulaklarini cinlatirim. Eminim sizde cok begeneceksiniz, hem de cok hafif.

Minik kup kup dogradigimiz yemeklik yesil kabakarimizi azcik yagda yumusayana dek soteliyoruz, sogumaya birakiyoruz. Ayri yerde sarimsakli yogurdumuzu hazirlayip, soguyan kabaklarla karistiriyoruz, uzerine bol nane serpiyoruz, ve afiyetle yiyoruz. :)

2 comments:

  1. Anonymous1:48 AM

    ellerine sağlık esmacım.Eminim tadı çok güzeldir.bende buna benzer bir salata yapıyorum tek farkı içine dereotu ve ceviz var öylesini de bi dene çok güzel oluyor. Birde senin un helvan vardı 1234 lü :) rakamlar aklımda kalmış ama 1 neydi 2 neydi onu unuttum.Sitende tarifi varmı? İzmirde Çeşmede beraber yapmıştık :)

    ReplyDelete
  2. bir dahakine bende ceviz ve dereotu ekleyeim, cok severim cevizi yogurtlu salatalarda, un helvasi tarifi de var blogda elifcim, ama ben senin icn hemen buraya da yazayim, 1 br. yag, 2 br. un, 3 br. seker, 4 br. su hadi afiyet olsun :)

    ReplyDelete