Wednesday, October 22, 2008

Kalan Kekleri Degerlendirme, Firinda Sebzeli Makarna

Cok ara verdigimi farkindayim, ama bu aralar bloga yazma hevesimi tatamen kaybetmis durumdayim, nedenini bilmiyorum, yazacak seyler o kadar birikiyor ki, bazilarinin resmini cekmisim ama hangi tarif oldugunu bile hatirlamiyorum, simdi hazir uyku tutmamisken, niyetlendim son bir iki haftadir yaptigim tum yeni tarifleri yazmaya, hepsi de cok lezzetli guzel tarifler. ilki bu Hindistanb cevizli toplar, cok kolay, hafif ve cok leziz.
Malzemeler: yarim kalmis her turlu kek, cikolata sosu, dovulmus ceviz veya findik, kaplamak icin hindistan cevizi. Iste bu kadar arkadaslar, yiyenler kalan kekleri kullandigimi soyleyince cok sasirdilar, birer lokmalik bu tatliciklari mutlaka deneyin derim. Once kalan kekleri guzelce ufaliyoruz, icine yarim olcu pisirdigimiz hazir cikolata sosundan azar azar dokuyoruz, kasikla guzelce karistiriyoruz, hamurumsu (biraz sertce kivam olacak) kivama gelince ilave etmeyi birakiyoruz, dovulmuz cevizimizi de ekleyip guzelce karistiriyoruz. Elimizi hafif ce islatip, avucumuzda ceviz buyuklugunde toplar yapip hindistan cevizi koydugumuz tabaga koyuyoruz. Tabagi sallayip elimizle de cevirerek hind. cevizine buladiktan sonra servis tabagimiza diziyoruz. Afiyet olsun...Ikinci tarifimiz firinda sebzeli makarna. Cocularin sevdigi, hem lezzetli hem besleyici bir tarif. Bu sefer olcuyu guzel tutturunca bloga koymaya karar verdim. Iki uc tane dilimlenmis havuc, iki kup dogranmis patates, iki br. kadar kucuk kesilmis karnibahar, 1-2 br. kadar dogranmis brokoliyi, hafif yumusayana dek az suda hasliyoruz. ben tuzunu da atiyorum ve sebzelerin yarisina gelecek kadar su koyup hasliyorum. Sonra sebzeleri tencereden firin kabima aldim. Tencerede kalan sebze suyuna su ilave edip kaynayinca burgu yada herhangi bir makarna cesidini bu suda hasladim, boylece sebzelerin kalan suyu da ziyan olmadi. Sonra makarnalari da sebzelere ilave edip karistirdim. Ayri bir kapta iki br. sut, bir kasik dolusu un ve uc yumurtayi guzelce cirptim, yarim br, kadar kasar rendesini de ilave edip sebzeli makarnamin uzerine doktum, uzerin de domates dilimleri yerlestirdim, Firinda yaklasik 190 C de bir sure pisince uzerine kasar rendesi ilave edip, kasarlar kizarana dek pisirdim. Biz cok begendik, cocuklarda makarnayi sevdikleri icin bu tarifi severek yediler, afiyet olsun arkadaslar...

2 comments:

  1. Anonymous2:45 PM

    ablacigim yeni tarifler bekliyoruz....:)

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:08 PM

    CikoLataLı topLarı kaLan kekLeri degerLendirerek yapmanız beni hayrete düsürdü
    cok hos ve basarıLı bır adım tebrık ederım..
    İyisin Gerçekten.)

    ReplyDelete