Tuesday, November 11, 2008

Ananasli Pasta

Merhaba arkadaslar, bu sefer Utah'tan selamlar yerine Floroda'dan selamlar diyerek basliyorum. Babaanne , dede ve halamizla hasret gidermek, birlikte hos vakit gecirmek, ufakliklarin son hallerine, hareketlerine bakip neselenmek icin yaklasik dort bucuk saat suren bir ucak yolculugu ile geldik. Babamiz yanimizda olmadigi icin iki cocukla yalniz yolculuk biraz zor oldu, ama burada yorgunlugu attik cok sukur. Bizim Utah'da kar yagmis gecen hafta. Hulyanin blogunda okudum, buna karsilik suan burada klima calistiriyoruz evi sogutmak icin :) Yani kisin ortasinda yazi yasiyoruz, cok guzel bir hava var. Yukaridaki soframizda bizi ziyarete gelen Yuyu hanimlar icin hazirladigimiz sofra. Yuyu hanim Endonezya'li musluman,6 cocugu olan hercocugu ayri bir ulkede yasayan cok uluslararasi bir hanim :) Zaten kendisi de 6 lisan biliyor, hatta suan da arapca ogrenmek icin camiye kursa baslamis, yasi rahat yetmis vardir ama hic gostermiyor, kendisini cok tebrik ettim, sizinle de paylasmak istedim. Yaptigimiz ikramlari cok begendi, ozellikle de pastanin tarifini ayrintili yazdi denemek icin. Bende mutlaka deneyin derim, asagidaki resimdeki pasta da ayni tarifin rulo pasta sekli. Ben pasta sevmeyen yemeyen biri olarak bu pastayi cok sevdim, en guzel ozelliklerinden biri dfe icinde hic yag olmamasi, cok hafif sunger gibi bir kek oluyor, simdiden afiyet olsun.
Malzemeler, 4 yumurta, 1 br.tan bir parmak eksik seker, yarim br. un, yarim br. nisasta, 1 vanilya.
Kremasi: 2br. sut, 3 kasik nisasta, 1 bucuk kasik un, (istege gore 1 vanilya), 1 yumurta, 6-8 kasik seker (istege gore). Tum malzemeler karistirilip pisirilir, koyu olursa sut ilave edilir
Yapilisi: yumurta sarilarini ayri, beyazini ayri bir kaba aliyoruz, sekeri de ikisine esit paylastiriyoruz. Once beyazi kopuk kivami olana dek sekerle iyice cirpiyoruz. Sonra sariyi da acik sari krema kivamina gelene dek cirpiyoruz. Sonra vanilyayi, unu, nisastayi, kopuk kivamindaki yumurta beyazini da ilave edip, kasikla cok hafif, yavas hareketlerle karistiriyoruz. Mikserle karistirirsak hamur soner ve kabarmaz. Yaglayip unladigimiz yuvarlak kek kalibimiza, eger rulo pasta yapacaksak dikdortgen firin tepsimize dokuyoruz. 350F (170) isitilomis firinda uzeri kizarana dek kapagini acmadan pisiriyoruz. Bu arada kremamizi hazirliyoruz. Kekimizi ordana ikiye ayiriyoruz. Konserve ananasin suyu ile firca yardimiyla biraz islatiyoruz, kremamizi suruyoruz, uzerine yuvarlak ananas dilimlerini diziyoruz, ananaslarin deliklerine ve kalan bosluklara muz dilimleri yerlestiriyoruz. Kekin uste gelecek parcasinin altina da hafif krema suruyoruz, iyi yapismasi icin meyvalara. Sonra da ust parcayi da koyup kalan kremayi uste yayiyoruz. Cezve de biraz sutle birkac parca dark cikolatayi (truffle da koyduk) eritip sicakken uzerini kapliyoruz. Daha sonra dolapta uzerindeki cikolaya donuyor ve keserken kitir kitir oluyor. Istedigimiz gibi susluyoruz.


3 comments:

  1. Esmacim, cok super vakit gecirdik. En kisa zamanda tekrar isinmaya bekliyoruz:))

    ReplyDelete
  2. bu pasta gercekten cok guzeldi,keki ve kremasi superdi,ama ben bunu nisastayi alir almaz visneli versiyonunu deniycem,himm super,ellerine saglik esma,

    ReplyDelete
  3. insallah Aysenurcum, bizde buraya sicaklardan bunaldiginizda bekliyoruz. :)
    Saol Hulyacim, henuz koyamadim resimleri, bizde Adilin hediyegetirdigi muzikli elmo kitabi icin tesekkurediyoruz, uc gundur salihanin favori kitabi oldu, sesler cok hosuna gitti, denersen bana da haber ver :) Visnelisi de eminim cok guzel olur.

    ReplyDelete