Monday, January 21, 2008

Selamlar...







evet bu manzaralar dagin basindan degil, kapimizin onunden... Geyiklerin goc yerinde mi yasiyoruz, yoksa hayvanciklar acikip dagdan asagi mi geldiler bilmiyorum. Ama camdan soyle bir bakipta ' aaa geyik kosunn kapiya cabuk, kamerayi ver, fotograf cekin' derken bizim icin duragan gecen bir gune baya heyecan katiyor. Ama artik cok yagan kara ragmen gorunurlerde yoklar, galiba goc ediyorlardi artik bu bolgede degiller. Bebislerimle gunlerim evde geciyor, fazla degisik denemeler de yapamiyorum, birkac kendimce yapip denedigim tarifleri firsat buldukca yani bebislerim uyudukca eklemeye calisacagim, bu aralar durgunluk var uzerimde...
Bulbulu altin kafese koymuslar ille de vatanim demis misali bende ozlemden midir nedir duygusallastim iyice. Hulyanin blogundaki ozlem kokulu yazisini okuyunca da bir tek ben degilim demek ki diye icimden gecirdim. Gurbetin insani olgunlastirdigini da farkettim bu arada. Nasil hamuru yogurunca kabarmasi icin ilik ortamda beklemesi lazim, onun gibi, bekledikce nasil hamur geliyorsa, gurbeti yasadikca da insan olgunlasiyor. ( eee yemek blogunda benzetecek en uygun sey bu olurdu heralde :) ) neyse bu vesileyle kendimi de gulumsettim, simdi bebisim agliyor, bu gunluk izin bu kadar. Tum dostlarima selamlar...


Bademli lezzetli kurabiyeler

Uzun bir aradan sonra lezzetli bir kurabiye tarifi ile buradayim. Bebisimiz dogumu ,ailemin ziyareti ile zaman sanki daha bir hizli akti. Internete bakmaya bile firsatim olmuyordu, simdi de ancak maillerime bebislerim uyurken bakabiliyorum. Simdi de ikisi de uyurken iki gun once yaptigim ve misafirlerimizinde bizimde cok begendigimiz, Ufuk'un blogundaki kavala kurabiyelerinden esinlenerek yaptigim bademli kurabiye tarifini paylasmak istiyorum.

Malzemeler;
*225 gr. tereyağ (oda sıcaklığında,2stick)
*1 çay bard. sıvıyağ
*1 su bard. pudra şekeri
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı rondodan cekilmis badem
*1 çimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4 su bardağından biraz fazla un(yaklasik 4 bucuk kap)
Hazırlanışı;
1- Unu rengi biraz dönünceye kadar ve sürekli karıştırarak kavurun.
2-Soğuyan kavrulmuş unu hamur yoğurma kabına alıp, diğer tüm malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
3-Hamurun bir kismini benim gibi kakaolu yapmak isterseniz:
Uc-dort kasik sutte bir kasik kakaoyu iyice karistirip ayirdiginiz hamura ekleyin, gerekirse biraz un ilave edin.
4- Hamuru merdane yardımı ile açıp, istediginiz kalipla kesin.
Kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dk.pisirin. Çok kızarmamalarına dikkat edin.