Wednesday, December 23, 2009

Zeytinli sucuklu sufle


Cok sevdigim yillar once evine gittigimizde bize ikram eden arkadasim Lerzan'a ait bir tarif. Ara sira yapiyorum ve cok severek yiyoruz. Tam bir kahvaltilik ikram. En guzel yani da bir gece onceden hazirlanmasi. Sabah sadece firina atip pisirmesi kaliyor. Ben kendimize yaptigim icin yarim olcu yaptim. Sizler tam olcu yapip dikdortgen borcama dokebilirsiniz, ben de buraya tam olcuyu yazacagim arkadaslar.

Malzemeler:

1 Pk. tost ekmegi ( ben tam bugday ekmegi kullandim beyaz ekmek yerine)
4 yumurta
3,5 br. sut ( asil tarifte 1 litre)
dilim zeytin
dilim sucuk
isterseniz benim gibi ek olarak mantarda ekleyebilirsiniz.
rendelenmis kasar peyniri.

Borcamimizin dibini yagliyoruz. Tost ekmeklerinin kenar sert kisimlarini bicakla aliyoruz. Kare dilimlerimizi borcamin altina dosuyoruz, uzerine her yeri kaplayacak sekilde kasar serpiyorz, zeytin ve sucuk serpiyoruz. uzerine bir kat daha tost ekmegi diziyoruz, onun uzerine de kasar, zeytin ve sucuk serpiyoruz, (istege bagli mantarda diziyoruz) yumurta ve sutu cok iyi cirpiyoruz. Borcamimiza her yeri islanacak sekilde yavasca uzerinde gezdirerek dokuyoruz. uzerine sera ile kapatip, bir gece dolabta bekletiyoruz.

Sabah kalkar kalkmaz mutfaga inip, firinimizi 360 (180) F a ayarlayip borcamimizi firina atiyoruz, Mis gibi kokular yayilamaya baslayinca uzeri de kizardiysa yeterince firinimizi kapatiyoruz, afiyetle yiyoruz arkadaslar.

2 comments:

  1. hepsini anladim da, mutfaga inme kismini anlamadim. biz mutfaga 'cikiyoruz', n'olacak? :))
    canim, muharrem vesilesiyle esma mutlaka birseyler yazmistir deyip girdim siteye. yanilmadim. kahvaltilik tariflerin de her turlusune acigim, devamini bekliyoruz. sufleyi de deneyecegim insh.

    ReplyDelete
  2. canim yaa, iyi cok sevindim, sufle cok guzel oluyor, denersen begenirsin, sende artik bloguna baslasana arkadasim, senden de haberler duymayi ozledik, muhabbetle

    ReplyDelete