Saturday, July 24, 2010

Turkiye'den Selamlar


Tekrar uzun bir aradan sonra gecenin saat 3:00 unde Turkiyeden yaziyorum. Cok sukur yogun gecen haftalardan sonra toparlanip Amerika'dan temelli donus yaptik. Henuz yerlesmedik Turkiye'ye. Annemlerle beraber yogun tempoda hayatimizi geciriyoruz simdilik. Cocuklarimin buyudukce daha da hareketlenmeleri babamizin yurtdisinda olusu onlarla daha cok ilgilenmemi gerektiriyor ve cogu seye vakit kalmiyor simdilik. Tekrar duzenimizi kurana kadar bu yogunluk devam edecek ve o zamana kadar bir daha merhaba diyemiyebilirim belki.


Pazartesi gunu Mubarek Beraat Kandili. Yeni defterlerin acildigi, bir sene boyunca yasayacaklarimizin yazildigi bu mubarek ve onemli geceyi hakkiyla geciririz insalla. Birbirimizi, ve tum musluman kardeslerimizi duadan unutmayalim.


Biz ne kadar rahat yasiyorsak o derece de hatta daha fazlsiyla sikinti ve eziyet icinde olan cok kardeslerimiz var ve ne yazik ki cogundan haberimiz bile yok. Bize dokunmayan yilan bin yil yasasin dercesine yasiyoruz ama o yilan bilelim ki bu kafayla gidersek bir gun bizede dokunacak. Elimizden bir sey gelmiyorsa en azindan onemli silahlarizdan biri olan dua ile birbirimize destek olalim.


Konu konuyu aciyor uzun bir ara verdigim icin biriken seyleri topluca paylasiyorum sizlerle. Turkiye'de olmak cok guzel. Sevdiklerimle, dostlarimla arkadaslarimla ve ailemle vakit gecirmek cok guzel.. Bir de su yogun ev isi temposu olmasa daha da guzel olacak. Tasinmanin insana verdigi cok tecrubeler oluyor, mesela insan ne kadar cok esyasinin oldugunu ve bu kadar ock esyanin evde kendini coook guzel kamufle ettigini anliyor. Az esya ile de rahat yasanacagini anliyor... Sadeligin her zaman daha guzel oldugunu daha iyi anliyor. Ve en onemlisi de bir yere tasinirken bile esyamizi nasil toplayip goturebildigimizi goturmeye calistigimizi ama ahirete tasinirken ne goturecegimizi daha cok idrak ediyor. Asil yatirimin neye yapilmasi gerektigini yani..


Ve de vermenin paylasmanin guzelligini, yardimlasmanin zevkini.. Bu vesileyle de Hulya arkadasima tesekkur ediyorum tekrardan birlikte gecirdigimiz hos guzel tum dakikalar, muhabbetler, yardimlari icin...


Buradayken tabii ki birbirinden guzel ikram sofralarina davet edildik, cok guzel vakit gecirdik ,resimlerini cekebildigim kadar cektim ama su an yukleme firsatim yok, paylasacagim guzel tarifler ve yeni yerlesecegim diyarlardan guzel paylasimlarla tekrar gorusmek uzere, saglicakla kalin arkadaslar.!

Not: Fotograf sevgili kardesim Necibe'ye ait... tesekkurler telif hakki icin :)


3 comments:

  1. Esma, nerede yasayacaginiz belli mi, yurtdisina cikiyor musunuz?

    ReplyDelete
  2. artik urdun'den selamlar diye bir yaziyla karsilasmayi bekliyorum:)

    ReplyDelete
  3. Yazdim canim :)

    ReplyDelete