Friday, February 25, 2011

Leyali Lubnan


Arap dunyasinin karistigi, muslumanlarin acilen cok fazla duaya ihtiyaci oldugu su gunlerde, ben bu konuya deginmeden gecemeyecegim arkadaslar. Kuranin mealini okurken hani hep firavun kissasi gecer ya, iste ben bu zalimleri gordukce o kissalari hatirliyorum, meger daha ne firavunlar varmis bu dunyada da, bizim haberimiz yokmus... Ama onlar kendi rabliklerini ilan attikleri dunyalarinda bogulup gitmeye mahkumlar, bize dusen gorev ise birlik olma, MARSUS GIBI OLMAK, ve icten samimi dualarimizi eksik etmemek.
MARSUS kelimesi saff sureisni 4. ayetinde geciyor ve ozellikle su zamanda bize hitab eden cok onemli bir sure, feyzul furkan Kuran mealine buradan ulasabilirsiniz. Rabbim bizleri de marsus gibi birbirimize kenetlesin insallah.

Tarifimiz ise, burada cok yapilan klasik bir lubnan tarifi, ismi de cok hos. Henuz kendim yapmadim, ama ikram eden ,eve getiren cok oldugu icin, gecen hafta da komsumdan tarifini almisken paylasiyorum, kendim yapinca tekrar paylasacagim. Ismi Leyali Lubnan, yani Lubnan Geceleri...
Sekersiz iki paket vanilyali muhallebi pisiriliyor, uzerine cok ince tabaka kaymak yada krema suruluyor, antep fistigi ile susleniyor, ayrica yogun bir serbet hazirlaniyor, ayri bir kasede sofraya getiriliyor. Tatlisini tabagina alan, uzerine istedigi kadar serbet gezdirip afiyetle yiyor. Komsumun olcusu, 8 br. sut icin, 1 br. irmik(toz halinde), 1 yumurta ve iki pk. vanilya dedi. Burada bizdeki gibi bir cesit irmik yok arkadaslar,un gibi cekilmisi, orta irisi ve bizdeki helvalik en irisi var. Bu tatli icin un gibi olan irmik kullaniliyor, cunku sade muhallebi gibi hic puturluk gelmiyor agza, isteyen unlada deneyebilir.Gayet hafif, ve lezzetli bir tarif arkadaslar, ayrintili ve farkli tariflerini de paylasacagim sizlerle, Afiyet olsun, Ammandan sevgiler.

2 comments:

  1. Yasemin ablalarda tanışmıştık, bir kez görüştük normaldir hatırlayamamanız. Bloguma ziyaretiniz için teşekkürler.Sevgilerle.

    ReplyDelete
  2. o gun kalabalikti baya, ama hatirladim simdi :)
    siz karsi sandalyede oturuyordunuz degil mi? :)
    sevgilerle..

    ReplyDelete