Saturday, March 05, 2011

KARNIYARIK...

Bir suredir yazamadim gene... Babaannemin ani vefati biraz dsunmeye sevketti yazmak yerine... Ama vefat eden hesabini verme cabasinda iken bizler gene yasamimiza donuyoruz ne kadar uzulsekte... Rabbim sevdiklerimize saglikli hayirli uzun omurler versin, zormus gercekten...

Amman'dan havalar isinmaya basladi cok sukur, iki gundur acik hava ve sicagi hissetmek guzel geldi hepimize... Bu ara biraz yemeye dikkat ettigim icin pek cesit olmuyor menumuzde ama biriken tariflerden paylasmak istediklerim var, ozellikle annemin leziz yemeklerinden...
Anne eli degdiginden midir yoksa okuyup uflediginden midir, yoksa beceri midir bilmiyorum ama ben yillar da gecse heralde annem gibi yemek yapamayacagim. Iste bilinen bir tarif... Karniyarik... Ama blogda bulunmasi ve ihtiyac oldugunda bakilmasi icin paylasiyorum.

Once sogan, zeytinyagi ve kiymeyi guzelce kavuralim, sarimsak, maydonoz, karabiber, tuz ekleyelim. Kucuk paylicanlari alacali soyup isminde oldugu gibi karnini yarip :) yag cekmesin diye biraz tuzlu suda bekletip, kizgin yagda kizartip pecete ustune alalim.

Tepsimize patlicanlari dizip, karinlarini birazda kendimiz acip harc ile dolduralim, uzerlerine biber, domates dizebilirsiniz, salcali su yapip uzerine gezdirip, firinlayalim, yarim saat icinde leziz yemegimiz hazir, afiyet olsun...

3 comments:

  1. Anonymous7:45 AM

    tarıflerınızle bır ogrencı evını cok mutlu edıyorsunuzz:) tesekkur ederız.

    ReplyDelete
  2. Saol canim, sen gel ben sana gene yaparim :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:12 PM

    of çok güzel görünüyor. nefis. ablamın yardımcısı da bunu kıymayı kavurmadan yapıyor. erzurum'lu. öyle de çok güzel olur değil mi? fırında pişiyor içi. mmmmm.

    emine

    ReplyDelete