Friday, August 05, 2011

Ramazan Keriim-2



"...Adam harcamak kolaydır, kazanmak zor; öldürmek kolaydır, yaşatmak zor; yakıp yıkmak kolaydır, yapmak ve onarmak zor; dargınlık düşmanlık kolaydır, sevmek ve dostluk kurmak zor!


Biz zor ve zahmetli de olsa, Allah`ın razı ve hoşnut olacağı yolu seçmeliyiz.Bir insanın doğru yola gelmesi, hidayete ermesi çok önemli bir olaydır. , kıymetine paha biçilmez, dünyalar değer...Siz bu huzur ve mutluluk veren ise koşun, bu yüce gaye için çalışın ki en büyük sevapları en yüksek manevi makamları kazanın...."

"...Geliniz bu Ramazan`ı çok iyi değerlendirelim; Hem kendimiz, ibadet ve taate, hayrat ve hasenata girişmekle, hem de başkalarını hak yola çekmekle...Onlara hediylere vererek, kitapla, dergiler okutarak, vaazlara, sohbetlere götürerek, ziyaretlere, iftarlara çağırarak, özel konuşmalarla ikna ederek, tefekküre sevk ederek, severek ve sayarak...

Gençler ve yaşlılar, kadınlar ve erkekler olarak her biriniz bu Ramazan, en aşağı on kişiyi kazanmaya çalışmalısınız. Allah üstün muvaffakiyet versin, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun..."

Prof. M. Es`ad Coşan...Kadin ve Aile..Mart 1990

No comments:

Post a Comment