Tuesday, March 06, 2012

Annemin Havuclu patates salatasi ve iftar sofrasindan detaylar

Bu Annemin geleneksel salata tariflerinden biri, misafir sofralarinin demisbasi gibi birseydir bizim evde, cok sevilir, cok ta lezzetlidir. Aslinda daha once de paylastim ama tarifini tekrar yaziyorum.

Malzemeler:
3-4 orta boy Patates
3-4 orta boy havuc
2-3 limon
zeytinyagi
sarimsakli yogurt
maydonoz(suslemek icin)

Patatesleri hasliyoruz, ezdikten sonra bol limon suyu, tuz ve zeytinyagi ilave edip, guzelce karistiriyoruz. Havuclari rendeleyip az zeytinyaginda kavuruyoruz. Patateslere ilave ediyoruz. Istedigimiz cam kaselerimizin dibine ya folyo koyup, yada zeytinyagi gezdirip, harcimizi bastirarak dolduruyoruz. Sonra servis oncesine kadar dolapta bekletebilirsiniz.

Servis yapmadan once tuz servis tabagimiza ters cevirip harcimizi cikariyoruz, uzerine sarimsakli yogurdu dokuyoruz, onun uzerine de az zeytinyagi gezdirip, maydonoz yapraklari ile susluyoruz, afiyet olsun.

Annemin Kuru fasulyesi ile, meshur pilavi. Pilavi sade bile yenebilecek kadar guzel birl ezzette oluyor. Bademleri kavurup, bezelye ve kus uzumunu ilave ediyor, pirincle birlikte kavurmaya devam ediyor, uzeri batana kadar su ilave edip, kaynayinca altini kisiyor, suyunu cektimi pilavimiz hazir. Ayrintili tarif veremiyorum, annem olcmeden yaptigi icin, ama fikir olsun diye yazdim, siz kendi olculerinize uyarlayabilirsiniz.

Ayni pilavi kavrulmus et ilavesi ile de yapiyor annem, ozaman buyuk servis tabagina ters cevirip sofranin ortasina getiriyor, cok hos bir sunum ve lezzet...
Ramazanin olmazsa olmaz pidelerini yazmadan olmazdi heralde. VELIOGLU TAS FIRININDAN citir lezziz sicacik pideler de sofranin tamamlayicisi :)
Bu leziz pideler disinda, uzum cekirdeginden, cavdarina, arpasina, yulafina, ankara ekmeginden trabzon ekmegine, gevreklerinden boyozlarina kadar tertemiz bir ortamda, tam hijyen ve lezzete uretilen bu ekmekleri tadmak icin Izmir'ya yasamaniz gerekiyor ne yazik ki.

Izmir'deyseniz Sirinyer'deki VELIOGLU firinin onunden bir gecmeyi tavsiye ederim.

Hepinize hayirli haftalar diliyorum.

No comments:

Post a Comment