Tuesday, October 16, 2012

Yalanci Tiramisu

 Sizlerle guzel bir arkadas tarifini paylasmak istiyorum. Sevgili Sadumanin hazirladigi bu lezzetli ve cok hafif tiramisu tarifini eminim sizde begenirsiniz, ben de ne zamandir bir tiramisu tarifi denemek istiyorum, denememe gerek kalmadan yemek nasip oldu cok sukur. Burdan paylasim ve ikramlar icin kendisine tesekkur ederken, cok beklemeden tarife gecmek istiyorum.
 Resimler ipad ile cektigim icin istedigim kalitede olmadi ama tarif kesinlikle denemeye deger arkadaslarMalzemeler soyle:
muhallebi icin: 1 lt sut,3 yemek kasigi nisasta, 1 yumurta sarisi, vanilya(arzu edilirse), 1 su br. seker, 1pk.250gr.lik labne peyniri(arkadasim light kullanmis gayet guzeldi)
keki icin: 1 paket kedidili biskuvi, 1 yem.ks. neskafe, 2 yem.ks.seker, 1 kase su.
Yapilisi ise soyle:
Peynir haric muhallebi malzemeleri mikserle cirpilir, karistirarak pisirilir, kaynamaya baslayinca labne peyniri eklenip tekrar mikserle guzelce cirpilir.
kasede su, nescafe, seker karistirilir, kedidili biskuvileri bu sosla islatilip borcama dizilir, uzerine muhallebinin yarisi gezdirilir, uzerine tekrar islatilmis kedidilleri, onun uzerine de kalan muhallebi guzelce yayilir. Sicakligi gidince uzerine kakao elenir, dolapta dinlenmeye birakilir, afiyetle ikram edilir, muhabbetle yenilir :)

No comments:

Post a Comment