Saturday, December 29, 2012

Adim adim mayasiz acma borek

 Aslinda bu tarifi gecen sene koymam gerekiyordu. Gecen sene bir donem her hafta arkadaslari cagirip uzman kisiden tarif ogreniyorduk. Bu leziz el acmasi borekte hamur islerinin lezzetiyle burada un yapmis olan Ebru ablamin tarifi, sagolsun bize gelip gostermisti, hep birlikte yapip yemistik,

Hamur malzemeleri gayet basit, mayasiz, 4 br. un, tuz, kolay acilmasi icin 3-4 kasik yag, yumusakca hamur olana dek ilik su.
Malzemelerimizi guzelce yogurduktan sonra tepsimizie gore 5-6 beze yapiyoruz. Uzerini ortup kurumamasi icin, yarim saate yakin dinlendiriyoruz. Sonra hafif unlu tezgahta bezelerimizi aciyoruz, ne kadar ince o kadar leziz tabii ki :)
Actigimiz yufkalari 10-15 dakika bekletip cok hafif kurutursak, daha citir bir lezzet elde ediyormusuz, haberiniz olsun. Icine firca ile yagimizi suruyoruz, hazirladigimiz harcimizi yayip, rulo sariyoruz, tepsimizin ortasindan basliyoruz dolamaya.

Ama isterseniz actiginiz yufkayi dorde bolup her birini ayri rulo yapip, gul seklinde kucuk kucuk dolayipta tek porsiyonluk boreklerde yapabilirsiniz.
Ebru abla kendi formulune gore bu sekilde biraz firinliyor, ust harcinin hamuru yumusatmamasi icin. 5-10dk. sonra firindan alip yumurta sarisi yogurt yag karisimli ust harcini boreklerin uzerine yayip pisene dek tekrar firinliliyoruz, sonra cay ya da ayran esliginde ilik ilik afiyetle yiyoruz, tekrar ellerine saglik Ebru abla!
Karanlik oldugu icin resimler guzel cikmadi ama gene de paylasmaya deger, biz bir kismini ispanakli peynirli, bir kismini da patatesli yaptik, hepsi de cok guzeldi. Siz istediginiz ic harcinizla yapabilirsiniz.




No comments:

Post a Comment