Saturday, December 23, 2006

Hadislerde tavsiye edilen besinlerden...

Peygamberimizin hadislerinde gecen, tavsiye edilen gidalari bulup yazmak istedim. Peygamberimiz sav bircok gidayi tavsiye etmis. Bolum bolum siteye koyacagim Insallah.

Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."Buhari,Müslim, Tirmizi.

- Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın zevcelerinden birine hizmet eden Selma adında bir kadın anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a bir yara veya bir bere gelecek olsa, bana emrederdi, onun üzerine kına koyardım."Tirmizi.

Sirke ne güzel katıktır. Allah sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz. İ.Mace

Sirke yiyene, Allahü teâlâ iki melek vazifelendirir. Yemek bitinceye kadar o kişiye dua, istiğfar ederler.İ.Asakir

Şifa olan şeyden biri de bal yemektir.Buhari

Sarmısağı yiyin, onunla tedavi olun! Sarmısak yetmiş derde devadır. Eğer yanıma melek gelmeseydi, elbette ben de yerdim.Tirmizi, Hakim


Zeytinyağı yeyiniz ve onunla yağlanınız. Zira o mübarek bir ağaçtan meydana gelmektedir.’ Hadis-i Şerif.

‘Her kim kalbinin rahat çalışmasını isterse, incir yemeye devam etsin.’ Hadis-i Şerif.

3 comments:

  1. simdi neymis? corek otu, kina, sirke, bal, sarimsak, zeytinyagi, incir.:) Cogu, uzmanlarca da tavsiye edilen seyler gercekten.

    ReplyDelete
  2. oyle arkadasim, insallah devamini da bolum bolum koyacagim, bu tavsiyelere uyarak daha saglikli kalacagimiz kesin Insallah.

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:21 PM

    S.A. Esma hanim,

    Sitenizle yeni tanistim. Hayirli olsun! Devamli takipciniz olacagim insallah. Bu yiyeceklerin kimbilir bilmedigimiz daha ne kadar cok faydalari vardir.
    Bu arada Hurmayi da eklemeden edemicem :)Ozellikle Acve hurmasi!

    Selametle kalin.

    ReplyDelete