Saturday, December 23, 2006
Pamuk Pogaca
Pamuk gibi yumusacik bir pogaca...Yine hamurunuzu ekmek makinenizde hazirlayabilirisiniz.
Malzemeler: 1 s.bardagi sivi yag, 1 s.bardagi ilik su, 1 s.bardagi ilik sut, 1 corba kasigi tuz, 1 corba kasigi instant maya, 4 corba kasigi seker, 1 yumurtanin aki hamurun icine, sarisida uzerine.
Yapilisi: Oncelikle tuz, seker, yumurta aki, su, sut ve sivi yag karistirilir. Uzerine aldigi kadar un (4.5 cup gibi) ve maya ilave edilerek hamur yapilir ve mayalanmaya birakilir. Mayalanmis hamura sekil verilerek, uzerine yumurta sarisi surulup, istege bagli corek otu, susam, ya da keten tohumu ekilebilir. Onceden 350 F isitilmis ve sondurulmus firinda tepside pogacalar 10-15 dakika mayalandirilir. Sonra ustleri kizarincaya kadar pisirilir.
Turkiyedeyken unlu mamullerden caniniz cekince aldiginiz sicacik pogacalar kadar lezzetli. Kahvalti ya da ikindi caylari icin guzel bir alternetif. Guzel gunlerde, sevdiklerinizle paylasmaniz dilegiyle, afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
aysenurcum, ellerinize saglik canim, tatlari da goruntuleri kadar guzeldi... :)
ReplyDeleteAysenur, ne maharetlerin varmis, bak yavas yavas ortaya cikiyor. Masaya hop diye oturasim geldi, domates de koymussunuz:) Bayilirim ikisine de.
ReplyDeleteImmmmhh super gorunuyorlar...Aysenurcum ellerinize saglik.Selma Ablanin yemeklerini cok ozledim valla :)
ReplyDeleteBen de bu puacalari test ettim, gercekten cook lezzetli, yapanlarin ellerine saglik
ReplyDelete