Evet, menumuzde bugun kiymali pide var, ozellikle Amerika'da yasayipta bu tatlari ozleyen arkadaslar icin tavsiye ederim, yapimi da cok kolay. Bu tarif su an Turkiye'ye donmus olan adasimdan...
Tesekkurler Esma'cim, tarifin cok hora gecti gercekten, insallah bizim vesilemizle baskalarinin da sofralarina lezzet katar...
Hamuru ekmek hamuru gibi, 2 cup ilik su, 4,5 cup un( unun cinsine gore miktar 5 cup'a kadar cikabilir). Ben bir cup tam bugday unu koyuyorum arkadaslar. 2 tatli ks. seker, 1 tatli ks. tuz, 2 tatli ks. kuru maya, 1-2 ks. zeytinyagi...
Eger ekmek makinaniz varsa, zaten hamur yapmak cok kolay, yag haric malzemeleri koyup, makine de hamur yapma ayarinda hamuru yapiyoruz. hamur kabarmaya baslayinca makinenizi kapatabilirsiniz, programin sonuna kadar beklemenize gerek yok. Biraz kabarinca hamurun uzerine 1-2 ks. yagi gezdirip tekrar bir makinede karistirtin, ama hamur tamamen yagi icine almadan makineyi tekrar kapatin. Ve icinizi hazirlayin...
Biz yarim kilodan biraz fazla kiyma kullandik, sarimsak, 1 buyuk sogan, biraz biber salcasi, bir konserve dogranmis domates( 2 -3 dogranmis taze domates de olur), varsa 2 yesil biber, yarim demet maydonoz, tuz, karabiber, az kimyon, kekik(ben biraz pulbiber de koydum)...
Ic malzemeleri guzelce karistiriyoruz. hamurdan yumurtadan iri bezeler yapip, ince ve uzunlamasina aciyoruz, guzelce ic malzemeyi yayip, kenarlarini kiviriyoruz.
Onemli puf noktasi cok yuksek isida kisa surede pisiyor, onceden isitilmis 475F (240C) firinda kiymalar pisene, ve hamur hafif kizarana kadar pisirip, sonra mutfak bezine sarip, posete geciriyoruz. Boylece pidelerimiz cok guzel yumusuyor, ve sicak kaliyor. Ben kiyma pismek uzereyken, pidelerin uzerine yumurta da kiriyorum, ya da isteyenler, bazilarina kasar rendeleyebilir, sizin zevkinize kalmis.
hepinize afiyet olsun arkadaslar...
Bir de kalimeerocugum , evet siyah fasulye salatasinin tarifini siteye koyarim arkadasim. Turkiye' deki piyazin farkli bir versiyonu...
Efendim ben bu resimdeki pidelerle iftar yaptim, cok lezizler, yapmak isteyenlere siddetle tavsiye ederim
ReplyDeleteHepinizin ellerine saglik Esmacim.3 becerikli bayan biraraya gelirse bu kadar guzel lezzetler cikmasi normal.pideyi mutlaka deneyecegim...
ReplyDeleteBuyuk esma'nin pideleriiiii:)) Ah ne iyi olmus o gitmeden tarifi aldigin. akilli kucuk esma:) (futbol takimi gibiyiz masallah:)) Afiyetler olsun size. Sevdigim bir tarif daha. Mutlak denenecek.
ReplyDelete