Wednesday, January 17, 2007

Yeni hicri yilimiz!


HICRI YENI YILINIZ KUTLU OLSUN!!!

Bir hicri yili da geri biraktik. Cumartesi gunu Muharrem 1, yani hicri yilin ilk gunu. Biliyorsunuz Asure Gunu de zaten Muharrem ayinin 10. gunu.

Insallah bu yeni yil nice hayirlara vesile olsun, muslumanlarin gelismesine, sikintilardan kurtulmasina, Islam'in dunyanin heryerinde daha da bir hizlanarak yayilmasina vesile olsun.

Ben amerika' da yasadigim icin, burda goruyorum hristiyanlar nasil dini bayramlarina deger veriyorlar, yilbasina haftalar varken evlerini nasil susluyorlar, birbirleriyle yarisiyorlar sanki.Her yer isil isil oluyor.

Keske biz de baskalarinin kutsal bayramlarini taklit etmeye calismak yerine kendi degerlerimizin kiymetini bilsek... Kimbilir bizim yilbasimizin cumartesi oldugunu Turkiye'de kac kisi biliyor? Kac kisi kutluyor, evinde bir bayram havasi oluyor? Insallah bu sene bizlerin bilinclenmesine de sebep olur.

Cumartesi AKRA Fm de yilbasi ile ilgili cok guzel, bilgilendirici programlar olacak, dinlemenizi tavsiye ederim arkadaslar.

Not: resim Utah'ta bir cicek bahcesinden...

2 comments:

  1. Anonymous12:52 PM

    Esmacim hatirlatma icin cok tesekkurler..Herkesin hicri yilbasini kutlar,muslumanlarin cok zor gunler gecirdigi su gunlerde,bizlere hayir ve mutluluk getirmesini dilerim..

    ReplyDelete
  2. ben de tesekkur ederim yorumun icin Seymacim, iyi dileklerine buradan amin diyorum. hayirli seneler...

    ReplyDelete