Saturday, January 13, 2007

Sucuk Kofte


Caniniz sucuk cektiginde, cok pratik olarak yapabileceginiz ayni sucuk lezzetinde bir kofte.

Malzemeler: 250 gram kiyma, 2 dis sarimsak, 1-1.5 dilim ufalanmis ekmek (robottan gecirebilirsiniz), kirmizi biber salcasi, karabiber, kimyon, tuz, acili sevenler pul biber de ilave edebilir. Eger kiymaniz cok yagsizsa biraz sivi yag ilave edilebilir.

Yapilisi: Butun malzemeler ilave edilerek iyice yogrulur, ve kofte sekli verilir. Teflon tavada az sivi yagda kofteler arkali onlu kizartilir.

Arzunuza gore yaninda degisik garnuturlerle servis yapabilirsiniz. Unutmayin, yemegin lezzeti kadar tabaktaki sunusu da cok onemli. Sevdiklerinizle paylasmaniz dilegiyle, afiyet olsun.

4 comments:

  1. Anonymous9:48 AM

    Aysenurcum muthis gorunuyor.ellerinize saglik.cok guzel suslemissin.en kisa zamanda deneyecegim.Buarada kirmiz biberli dolma tarifini eklerseniz cok sevinirim...

    ReplyDelete
  2. aysenurcum kofteler cok guzel gozukuyor. burada yapip ne guzel afiyetle yemistik. Sahsen pek kofte sevmem ama bu hic kofte gibi degil, gercekten sucugu andiriyor, yapimida kofteye gore daha kolay. bence o tadi sarimsaktan kaynaklaniyor.
    yapanlara afiyet olsun

    ReplyDelete
  3. Seymacim, kirmizi biberler icin tekrardan cok tesekkurler(cok ozlemistik). Ins, Adana usulu dolma tarifimizi de ekleriz.

    Esmacim, bu kofteyi begenmen cok guzel, artik afiyetle yersiniz.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:44 AM

    Elinize sağlık,çok güzel görünüyor...Eminim tadı da öyledir..

    Selam ve sevgilerimle

    ReplyDelete