Monday, January 22, 2007

Rulo Pasta


Isminden de anlasildigi gibi rulo seklini vermek biraz riskli. Bazen kek firinda cok kurursa, rulo yapmak zor oluyor. Bu yuzden kekimizi cok kurumudan, bicak batirip, pisdigini anladigimiz gibi kizarmasini beklemeden firindan aliyoruz.

Malzemeler: 3 yumurta, 2.5 kahve fincani seker, 2.5 kahve fincani un, portakal ya da limon kabugu rendesi, vanilya, muz ya da kivi, findik ya da ceviz.

Krema: 1 corba kasigi un, 1 corba kasigi nisasta, 2.5 corba kasigi kakao (koyu renkli), 1.5 su bardagi sut, 1 tatli kasigi tereyag (parlaklik icin), istege bagli miktarda bitter cikolata. Seker krema pistikten hemen sonra arzuya gore ilave edilir.




Yapilis: Yumurtayla seker yogurt kivamina gelinceye kadar cirpilir. Limon kabugu rendesi ve vanilya ilave edilir. En son un elenerek ilave edilir. Un ilavesinden sonra mikserle degil, kasikla cok fazla olmadan karistirilir. Uzerine kagit serilmis tepsiye homojenize sekilde yayilir. Parsomen yada gazete kagidi olabilir. 350 F (175 C) de onceden isitilmis firinda pisirilir. Kek firindan cikarilinca, islatilmis zemine kagidiyla konularak, kagidin kolay cikmasi saglanir. Kek kagittan ayirilir, ve de ayrilmis keke kagidin uzerindeyken kremasi surulur. Kekin kenarina muz ya da kivi konulur. Arzuya gore kalan kisma(meyvesiz kremali kisma) findik ya da ceviz serpilir. Altindaki kagidin yardimiyla kek rulo yapilir. Uzerine kakao elenir ve istege gore suslenir. Afiyet olsun...

3 comments:

  1. blogu acinca cok hos bir surprizle karsilastim.aysenurcum, ellerinize saglik, cok guzel gorunuyor. bizim burdakinin uzerine krema yapmistik, normalde yapilmiyor mu, yoksa bu sade sekli mi? insallah kendim deneyecegim, sizinkisi gibi tutturabilirim.

    ReplyDelete
  2. resmi ilk gorunce krep sandim, ustundekileri de kasar peyniri:) boyle pastalar dedigin gibi beceri istiyor, cok guzel tutturmussun ellerine saglik aysenur.

    ReplyDelete
  3. Esmacim, uzerine de krema surulebilir. Sirf icine surulcekse, yogun bir krema yapiliyor(tarifte verildigi gibi). Ustune de surmek istersen, annemin yuvarlak pastasinin kremasini uygularsan daha iyi olur.

    Kalimeero, gercegi itiraf etmek gerekirse, rulo kismini annem yapti. Birkac denemeden sonra, annemin deyisle kolay oluyormus :)

    ReplyDelete