Friday, February 16, 2007

Haftasonu Kahvaltisi


Resimler haftasonu kahvalti menulerimizden. Haftaici, annem de ben de okulda oldugumuz icin haftasonu mukellef bir kahvaltiyi ozluyoruz. Okula yetisme telasi olmadan uzun uzun sohbet ederken caylarimizi yudumlamak haftanin yorgunlugunu uzerimizden aliyor.

Tabii, pisileri Esma gorunce ne der, bilmiyorum :) . Kizartma olmasi yonunden saglikli oldugunu soyliyemeyiz fakat lezzeti super... Ins, senede bir iki kere yapmanin zarari olmaz.

Hashasli acmalarimiza gelince, blogumuzdaki acma tarifinin aynisi. Tek degisiklik, annem bu sefer hamurlari biraz eliyle acarak, aralarina hashas salcasi surup, dovulmus ceviz serperek acma sekli verdi. Lezzeti superdi. Biz hashas salcasini Afyon'dan aldik. Malum Afyon hashasiyla ve kaymagiyla unlu. Kaymakli ekmek kadayifina da doyum olmaz. Eger yolunuz Afyon'a duserse, kaymakli ekmek kadayifini ve sucuk donerini denemenizi tavsiye ederim.
Son olarak, tatlimiz daha onceden blogumuza tarifini koydugumuz kekimiz. Herkese saglikli ve huzurlu kahvaltilar...

4 comments:

  1. bende bayilirim pisiye,bir iki kere yapmanin zarari olmaz tabi ya:)hem ben bizde yaptigimda esma yemisti:)ellerinize saglik

    ReplyDelete
  2. merhabalar aysenurcum, ellerinize saglik, evet bende haftasonu kahvaltilarina bayilirim, ozel birseyler hazirlarim muhakkak. pisi de citir ve leziz gozukuyor, senede iki defadan zarar cikmaz heralde :)

    ReplyDelete
  3. evet herkes pisinin azindan zarar gelmedigi konusunda hemfikir olduguna gore ben de artik yapabilirim:) netekim cok sevdigim ama hic yapmadigim bir sey. haftasonu kahvaltilari benim de favorim. ama kalabalik olsa daha da guzel olur. Bizim Istanbul'da kahvaltilarimizda en az 10 kisi olur, coluk cocuk harika gecer:) ozledimmmm...
    ellerinize saglik aysenur hem senin, hem annenin.

    ReplyDelete
  4. Ahhh, ben de kalabalik kahvaltilari cok ozledim, kalimeero...Herkese afiyetle pisili kahvaltilar...

    ReplyDelete