Thursday, February 15, 2007

Ispanakli Pideler

Gecenlerde yaptigim bu kapali pide tarifi de gene forumdan, Yesim Hanim'dan. Biz cok begendik, yapimida tahminimden daha kolay oldu, ben pistiklerinde bazilarinin uzerine kasar dilimi koydum. Bir daha kasarli sucuklu yada pastirmali deneyecegim, denemenizi tavsiye ederim arkadaslar...
Bir de malum daha saglikliya donusturuyoruz ya her sefer, ben bu lezzetli pidey de daha saglikli olsun diye yarim kap tam bugday unu koydum. :)
PİDE HAMURU: 1 bardak ılık su-1 çay bardağı sıvıyağ-1 kaşık şeker-1 yumurta -tuz-un-1 paket instant maya
İÇ HARCI:soğanda kavrulmuş ıspanak soğuyunca içine beyaz peynir ekleyip karıştırılacak
YAPILIŞI:Hamurumuzu yoğurup l yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Pasta tabağı büyüklüğünde az un serperek yuvarlak açıyoruz. hamurun yarısına ıspanaklı harcı koyuyoruz, hamurun diğer yarısının tam ortasını büyük boy su bardağı ile yuvarlak kesip çıkarın , kestiğiniz hamuru ıspanaklı harcın üzerine kapatıp kenarları azcık bastırıp hamurun altına gelecek şekilde katlayın ,yağlı tepsiye dizin. 15 dk tepsi mayasının gelmesini bekleyip kesilen kenarlara yumurta sarısı sürüp sıcak fırına verin...piştiğinde kabarmış ortasında ıspanaklı harcı görünen yumuşak pideleriniz olucak...
Ayrıca pastırmalı kaşarlı da çok lezzetli oluyor...yapan herkese şimdiden afiyet olsun...

2 comments:

  1. Esmacim, her zamanki gibi dokturmussun, daha bugun Costco dan ispanak aldik. En kisa zamanda denicez ins...

    ReplyDelete
  2. saol aysenurcum, biz cok begendik, lezzet testini gecti yani :) insallah deneyip sizde begenirsiniz, afiyet olsun

    ReplyDelete