Tuesday, February 27, 2007

Nisastali Kurabiye



Nisastali kurabiye dedigime bakmayin, nisasta agirlikli yapilan ve insanin yutmakta zorlandigi kurabiyelerden degil... Cok hafif ve agizda dagilan, cok lezzetli bir kurabiye. Ayrica guzel muhafaza edildiginde (agzi iyi kapanan bir kapta) uzun sure tazeligini koruyor. Ve de bizi Amerikadan takip eden okurlarimiza biraz gec kalmis olsam da bir ozur borcluyum. Tariflerimizde su bardagi olcusunu verip, cup karsiligini vermemistik. 1 su bardagi= 3/4 cup olcusune denk geliyor.


Malzemeler: 250 gram margarin ya da tereyagi, 1 yumurta, 5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri, 1 su bardagi nisasta (misir veya bugday), 1 vanilya, 1 kabartma tozu, aldigi kadar un. Arzuya gore icerisine dovulmus ceviz veya findik ilave edilebilir.


Yapilis: Ilk olarak, oda sicakligindaki margarin tek olarak elle yumusatilir. Sonra pudra sekeri ve yumurta eklenilerek karistirilir. Son olarak icerisine un, nisasta, vanilya, kabartma tozu, ve istege gore ceviz ya da findik ilave edilir. Bir parca hamur alinarak duz bir zemin uzerinde yuvarlanarak kalin bir cubuk yapilir. Baklava seklinde dilimlere kesilerek tepsilere yerlestirilir. Kurabiyelerimiz onceden isitilmamis firinda 350F (175 C) pisirilir. Ustleri un kurabiyesi gibi oldugundan, cok kizarmasini beklemeden firindan alinir. Soguyunca, uzerlerine pudra sekeri serpilerek servis edilir. Begenmeniz umidiyle...

2 comments:

  1. Mhh Sema Abla duymasin :)
    Ellerinize saglik Aysenurcum herzamanki gibi harika gorunuyorlar.

    ReplyDelete
  2. aysenur;
    bunlar esam ve torun geliyor diye hazirliklar mi yoksa/:)?bende bu kurabiyeden ogrenciyken cok yapardim,gecenlerde canim cok istedi yapayim dedim,yayildi ok fena oldu,icine nisastayla denerim bird ahakine insallah,cok sevgiler

    ReplyDelete