Merhaba arkadaslar, coook uzun bir aradan sonra ancak bloga birseyler ekleme firsati bulabildim,aslinda eklenecek cok sey var ama ya resimleri iyi degil yada tarifler elimde degil. Bu pizza da cok begendigimiz bir tarif. Hicbir zaman pizza yaparken hamurun pisip pismediginden emin olamamisimdir, bazen cok piser, bazende hamurumsu kalir, en tedirgin yaptigim ve cogunlukla da olmaz diye yapmadigim tariflerden. Bu goruntusu kadar tadi da leziz pizzanin tarifi soyle:
Hamuru icin, 2 normal su bardagi sut, 1 cay bardagi siviyag, 1 tatli ks tuz, 1 tatli ks. seker, 2 tatli ks. maya, aldigi kadar un. Ele yapismayacak ama en yumusak olacak sekilde 3-4 cup arasi un alir. Hamur kabarirken arzuya bagli ust malzemeleri hazirliyoruz. Zeytin , mantar, sucuk, sosis, misir, tursu vs. agiztadiniza ve evdeki malzemelere gore koyuyoruz.
Hamuru tepsimize ince bir sekilde yayiyoruz, uzerine sogan salca ve domates ile pisirdigimiz sosu yayiyoruz. Bu sekilde firina verip 350 C (170 C) de 15 dk. kadar pisirip, cikarip ust malzemeleri yayiyoruz, ve tekrar 10-15 dk. kadar pisiriyoruz. Son asama da uzerine kasari serpip tekrar kasar eriyene kadar firina veriyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz.
ohh mis gibi. ellerine saglik. hamurun kalinligini iyi tutturmussun.
ReplyDeletePizzanin cok tuketildigi bir yerde olup, ama malzemelerden emin olamadigimizdan disardan yiyemiyoruz. Annemin sayesinde hem cok lezzetli hem de cok saglikli pizza yiyoruz.
ReplyDelete