Thursday, July 05, 2007

Ananasli, Muzlu Yaz Pastasi


Orlando'dan, sicak yaz gunlerinden selamlar. Yaz mevsimiyle beraber Orlando'da bol yagmurlu gunler geciriyoruz. Icinizi serinleticek, tarifi tamamen anneme ait, cok hafif olan bu meyveli yaz pastasi annemin leziz pastalarindan biri. Siddetle tavsiye ediyorum...

Malzemeler: 4 yumurta, 3 kahve fincani seker, 3.5 kahve fincani un, 1 cay bardagi sivi yag, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, limon kabugu rendesi, ananas ve muz dilimleri (ananas yerine kivi de kullanilabilir) .
Beyaz Krema: 5 corba kasigi un, 2 corba kasigi nisasta, 3 su bardagi sut (kremanin koyuluguna gore sut ilavesi yapilabilir), 1 paket vanilya, 7 yemek kasigi seker (tadina bakilip seker ilavesi yapilabilir), 1 corba kasigi tereyagi (kremanin parlakligi icin). Sut ve tereyagi haricindeki malzemeler karistirilir. Sonra sut ve tereyagi ilavesiyle cirpma teliyle karistirilarak pisirilir.
Ustu Icin: Istege bagli cikolata sosu. Bitter ve sutlu cikolata karisimi cok az sutle eritilir ve uzerine akitilir.
Yapilisi: Yumurtayla seker yogurt kivamina gelinceye kadar cirpilir. Icerisine sivi yag ve limon rendesi ilave edilerek karistirilir. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya elenerek kasikla biraz karistirilir. Kivamini kaybetmemesi icin mikserle karistirilmaya devam edilmez (kasikla karistirmanin nedeni). Yuvarlak bir kalipta pisirilir. Soguyan kek ortadan ikiye kesilir ve parcalar biraz sutle (firca yardimiyla) islatilir. Ilinmis krema cirpildiktan sonra bir kismi arasina surulerek, uzerine meyveler yerlestirilir. Obur parcaya da biraz krema surulerek parcalarin birbirine yapismasi saglanir. Kalan krema uzerine kaplanir, ve resimdeki gibi uzeri meyveyle suslenir. Meyvelerin etrafina cikolata sosu dokulur.


6 comments:

  1. Harika gorunuyor Aysenur'cugum, annenin de senin de ellerinize saglik

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:29 AM

    Mükemmel bir pasta olduğu her halinden belli oluyor.Ellerine sağlık Ayşenur..


    Sevgiler

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:03 PM

    sevgili ayşenur,pasta çok güzel..rica etsem istanbul için dua eder misin..orlando nun o bereketli ve serin yağmurlarından buraya da yağsın..selamlar.

    ReplyDelete
  4. Sevgili Aysenur,tam bir yaz pastasi olmus sicaklar burada da basladi paylastigin icin sagol.Ellerine saglik.

    selamlarimla..serap

    ReplyDelete
  5. Eline sağlık,çok güzel görünüyor....Selamlar.........

    ReplyDelete
  6. Merhaba Ayşenur, sana Serap'tan geldim ve güzel bir sayfa buldum.
    Emeğine sağlık.
    Oastada tam yazlık, çok güzel bir görüntüsü var.
    Selametle...

    ReplyDelete