Monday, August 20, 2007

Washington gezimizden Manzaralar.

Bu aralar sik sik bloga birseyler ekleyemiyorum. Bugun bir firsatini bulup gecen hafta yaptigimiz geziden manzaralari paylasayim dedim. Aysenur'un ziyaretini de firsat bilip beraber bir Seattle gezisi yapmaya karar verdik. Uzun ve yorucu olmasinin yaninda cok guzel vakit gecirdik. Eger Amerika' da yesili, ormani, daglari ozlediyseniz Washington,i tavsiye ederim. Karadenizli olarak memleket hasretimi giderdim diyebilirim, ayni Hemsin yolundaki gibi yesil manzaralarla gozlerimizi dinlendirdik.


Yukaridaki selale, Colombia River National Scenic Area' dan... (Oregon)Bunun gibi 7-8 tane selalenin oldugu, iki tarafi agaclarla kapli, manzarali bir yol. Yolunuz duserse bu yoldan devam edin arkadaslar, pisman olmazsiniz.
Burasi da ayni yol uzerinden bir manzara...

Yukaridaki 27 sene once faaliyet gostermis olan mount St. Helens. Resimde de uzerinden halen duman ciktigi goruluyor. Dagin bir kismi patlamayla cokmus. Ama bizi goruntusuyle asil buyuleyen dag Mount Rainier oldu. Iste resmi:Yukaridaki resim de Mount Rainier National Park'tan(Washington) bir manzara... Mount Rainier bu gezide benim favorim oldu, resimden de anlasildigi gibi cok ihtisamli duran bir dag. Karadenizli olupta ozleyen arkadaslar buralara gezi duzenlerler ise baya hasret giderirler, benim gibi :)

7 comments:

  1. Esma, ne muhtesem fotograflar bunlar boyle. Cok guzel bir gezi olmustur eminim. Amerika'da gezilecekler listemize ekliyoruz hemen, tesekkurler paylastigin icin.

    ReplyDelete
  2. peki hava cok mu soguk ?? polar yeter mi ?

    ReplyDelete
  3. ilk gun sabah 7 gibi arabda disarisi 8 derece gosteriyordu, yedek bir kalin ceket almakta fayda var. Kuzey oldugu icin daha soguk bolgeler. boyl yazin sicaginda gitmek daha guzel oluyor.

    ReplyDelete
  4. Harika olmus, Esmacim. Cok guzel vakit gecirmistik, darisi daha gormedigimiz nice guzel yerlere ins...

    ReplyDelete
  5. Selamlar kizlar:) Yeni bir oyun cikmis bloglar arasinda. Ikiniz de benim davetlimsiniz. Severim oyunu:)

    ReplyDelete
  6. Anonymous9:51 AM

    Sevgili esma, harika resimler!
    Dünyada görülecek ne çok yer var.
    Belki bir gün kısmet olur.
    Selametle...

    ReplyDelete
  7. buyuleyici resimler.. cekenin ellerine saglik. WA'da yasadim ama en guzel yerlerini gezmemisim bak. Subhanallah, tablo gibin..

    ReplyDelete