Thursday, October 04, 2007

Ahiskalilarin Iftar Sofrasi, Muzlu kek

Gecenlerde Ahiskali arkadasimin iftar daveti uzerine gittigimde karsilastigim sofradan bir manzara. Pideler ve un helvasi benim favorimdi. Onlarda adet herseyi sofraya koyuyorlar, sonra da herkese ayri tabakta ana yemek geliyor, yemegin fotografini cekmeyi unutmusum, ama sofranin manzarasi zaten yetiyor insani aciktirmaya. Televizyonda belgesel tarzi programlarda gorurdum bu tarz sofralari, bizzat katilmak cok hos oldu benim icin, ve de kipir kipir etrafta dolanan kizim icin.


Amerikali komsumla gecen hafta yaptigimiz muzlu kek. Komsum benim tortilladan yaptigim boregi ,mercimek corbasini cok begenince her hafta birinin evinde bulusup tarfilerimizi paylasalim demistik, iki hafta once bana geldiginde yaptigi muzlu kek tarifi gercekten cok guzeldi. Ne zamandir orijinal bir muzlu kek tarifi ariyordum, bu kekin ozelligi yagi az muzu fazla, cok yumusak tam muz aromali bir kek oluyor, tarifi ise soyle,

3/4 kap tereyagi, 3 kap seker, 3 yumurta, 6 tane cok olgun muz, 1 paket (16 oz~450 gr.) sour cream (onun yerine yogurt konulabilir), 1 vanilya, 2 tatli ks. tarcin, yarim tatli ks. tuz, 1 bucuk paket kabartma tozu, 4 bucuk kap un, arzuya gore 1 kap dovulmus ceviz yada uzerine file badem.

Bu olculerle dikdortken kek kaliplarindan dort tane cikiyor yani baya fazla arkadaslar. 1 kasik tarcin ile yarim cay br. kadar sekeri iyice karistirip kek kaliplarimizin icine iyice bulasmasini sagliyoruz. kek karisimini dokup 300F yaklasik 150 derecede 1 saat kadar pisiriyoruz. kurdanla kontrol edip, eger yapismiyorsa firindan aliyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi tamamen kendi cabamla yapip tarifi ve resmi tekrar paylasacagim arkadaslar, gercekten cok lezzetli ama yarim olcu hatta dortte bir olcu yapmak yeterli olabilir.

2 comments:

  1. Esma' cigim, it's good to have you back:) Harika manzaralar, birbirinden guzel tarifler, sagolasin.
    Bayraminiz mubarek olsun bu vesile ile...

    ReplyDelete
  2. evet, upuzun bir aradan sonra... sizinde bayraminiz mubark olsun Nurgul Ablacim, selam ve muhabbetle..

    ReplyDelete