Friday, November 09, 2007

Baby Shower

Bir iki haftadir gunler yogun geciyor benim icin. Bir kina, gecesi, iki dugun ve bir baby shower. Benim icin sagolsun Hulya arkadasimin duzenledigi baby shower bu haftanin son etkinligiydi. Arkadaslarla guzel bir gun gecirdik, suslemeler, oyunlar, hediyeler, ikramlar... Emegi gecen tum arkadaslarima ozellikle organize eden Hulya'ya tekrar buradan cok tesekkur ediyorum.

Insan sevdiklerinden uzakta, gubette yasamaya baslayinca buradaki arkadasliklar daha bir kuvvetli oluyor, birlikte gecirilen vakitler daha bir lezzetli keyifli oluyor gercekten. Yapilan hos muhabbetlere, lezzetli tariflerde eslik edince daha da bir guzel oluyor :)

Baby shower'da yapan arkadaslardan izin alarak fotograflarini cektigim tarifleri sizinle paylasiyorum arkadaslar. Hulya cok lezzetli kakaolu, herkesin tarifini sordugu bir pasta yapmisti, blogunda paylasacagini bildigim icin ben diger tarifleri koyuyorum.Herkesin cok begendigi, amerikali komsumunda tariflerini istedigi salatalar hem hafif hem lezzetli. Deniz'in yaptigi patates salatasi tarifi, haslanmis pure yapilmis patates, rendelenmis salatalik, yogurt ve ezilmis sarimsakla yapiliyor. Tum malzemeleri guzelce karistirip borcama yayiyoruz, uzerine de bol kirmizi biber serpiyoruz.
Ikinci tarifimiz Muzeyyen'in yaptigi pirinc salatasi tarifi. Haslanmis pirinc, taze sogan, minik dogranmis salatalik tursusu, bezelye, misir ve rende havuc ile yapiliyor. Sos olarak zeytinyagi, tuz ve karabiber koyuluyor. Ben iki tarifi de cok begendim, ama olculeri kesin nasil bilmiyorum, herkes agiz tadina gore olculeri degistirebilir, ama bu salatanin asil lezzetini taze sogan ve tursunun verdigini ogrendim, denemenizi tavsiye ederim arkadaslar...

5 comments:

  1. merhaba cnm.yorum bırakmıssın,tanışmaya geldim..harika görünüyor blogun,daha tam incelemeye fırsat bulamadım,ama önce sorunun cvbını yazayım..çikolatayı eritirken ben biraz tereyağı da kullandım,çikolatanın miktarına göre 1-2 kaşık kadar.sen kullandın mı acaba..tereyağ kullandıysan ve yine de pürüzsüz olmadıysa o zaman 1 kaşık su da ekleyebilirsin..slmlar.

    ReplyDelete
  2. ben kullanmadim, sadece cikolatalari koymustum, 1 kasik yag tum olayi etkiliyormus demek ki :) bende bu vesileyle tanistigimiza cok memnun oldum, tesekkurler.

    ReplyDelete
  3. Ikiside cok lezzetli görünüyor.Arkadaslarinin da seninde ellerine saglik.

    ReplyDelete
  4. Esma' cigim shower a filan tutuldugunuza gore bebek yakinda geliyor demektir:) Hayirlisi olsun canim, ne mutlu sana.
    Kiymetini bil oradaki arkadaslarinin, maalesef vatanda her seye yakinsin ama, muhabbete, samimiyete uzaksin. Nedir hikmeti anlamadim gitti.
    Canim benim, sevgilerle...

    ReplyDelete
  5. tesekkurler yaren,gercekten lezzetli tarifler.

    Evet Bir Anne, az kaldi, dualarini beklerim, heyecan artmaya basladi, burada arkadaslar daha da bir kiymetli oluyor gercekten, ama gene de yurdunda olmanin tadi baskadir, orada tabii mesafeler daha yakin, arkadaslar cok, o sebeple bunun kiymeti yeteri kadar bilinmiyor gibi geliyor... selam ve muhabbetimiz daimi olsun Insallah.

    ReplyDelete