Sizlere mor lahana ile ilgili belki cogunuz bildigi bir pratik tarifi paylasma istiyorum. Mor lahananin tamamini bicakla ince serit serit guzelce kiyiyoruz. Buyuk bir kaba alip uzerine sirke ve biraz da tuz koyuyoruz. Gun boyunca devamli ara ara karistiriyoruz. Cok tatli bir mor renk aliyor. Sonra kavanozumuza doldurup dolaba koyuyoruz. Aksamlari salatamizi hazirladigimizda uzerine biraz ekliyoruz. Hem uzun sure dayaniyor, hemde salatalara hos bir goruntu ve tat katiyor, tavsiye ederim arkadaslar.
Ucuncu pratik oneri ize kalan ekmekler icin. Komsumun verdigi ekmekler baya fazla gelince kalanlari dilimleyip kup kup dogradim, tepsiye yaydim. Uzerine kekik, pulbiber serpip, zeytinyagi gezdirdim, hafif kizarana dek firinladim. Corbalar icin cok ideal. Siz istediginiz baska baharatlarida ilave ederek yapabilirsiniz. Bebisler uyuyorken firsati degerlendireyim dedim. Herkese saglikli haftalar.
Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.
ReplyDeleteTESEKKURLER SENEM HANIM, hem lezzetli hem saglikli tatlari cok seviyorum,selamlar
ReplyDeletemor marul ne yaa:) o laahana bi kere haha
ReplyDeleteevet haklisiniz :) tarifi duzelttim.
ReplyDelete