Saturday, February 09, 2008

Lezzetli ve besleyici pankekler



Insan cocugu olunca evde yaptigi yemeklere daha bir ozen gosteriyor, hem onlarin agiz tadina hitap etmesi hemde besleyici yonunun fazla olmasini istiyor. Bende bu amacla pankek tarifine eklemeler yaparak denedim, ve sonuctan cok memnun kaldim. Cocuguna farkli alternatifler sunmak isteyen , pratik ve hemen hazirlanabilecek tarifler bulmakta zorlanan anneler icinde cok guzel bir alternatif.



Bir yumurta, 1 bardak sut, 1 bardak tam bugday unu, istediginiz miktarda dilim zeytin ve dilim mantar, 1 tatli kasigi kabartma tozu. Ben birazda yulaf ilave ettim. Malzemeleri guzelce cirpip, en son zeytin ve mantarlari ilave ediyoruz. Istedigimiz boy tavamiza bir tatli kasigi zeytinyagi koyup, hazirladigimiz hamurumuzdan istedigimiz buyuklukte olacak sekilde kasikla dokuyoruz, kabarip baloncuklar cikmaya baslayinca diger tarafini ceviriyoruz, iki tarafi da kizarinca ocaktan aliyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu sekilde devam ediyoruz. Ben iki olcu yaptim.

Hamurun birazini ayirip icine visne recelinden visne parcalari koyarak karistirdim ve oyle pisirdim, tatli kizim visnelileri de sevdi, denemeye deger.

2 comments:

  1. ellerinize sağlık çok güzel olmuş
    sevgiler
    iyi haftalar

    ReplyDelete
  2. Esmacigim, bu pancake ler cok guzel ve besleyici olmus. Ellerine saglik. yumu elli kizina da afiyet olsun:)
    Asagidaki geyikli manzara da pek hos, guzel yakalamissin, tebrikler:) Keyfini cikarin canim. Mutluluklar size...

    ReplyDelete