Saturday, April 26, 2008

Hazir degil ev yapimi :)

Florida'dan donduk ama ben cocuklardan firsat bulup bloga hic bakamadim, aslinda cok yogun bir hayatim yok ama iki cocugumda bakima ve ilgiye devamli muhtac olduklari icin, butun zamanimi aliyorlar. Evet bu bir cumle icin bile iki kere yokari cikip ilgilenmem gerekti :) Florida'dan annemle beraber donmustuk, burada iki haftaya yakin beraber kalinca firsattan istifade bos durmadik tabii ki :) bu pizzada o tariflerden biri. hamuru blogumuzda onceden bulunan pizza tarifi, farki sekeri 2 dolu tatli kasigi olacak.

Hamuru icin, 2 normal su bardagi sut, 1 cay bardagi siviyag, 1 tatli ks tuz, 1 tatli ks. seker, 2 tatli ks. maya, aldigi kadar un. Ele yapismayacak ama en yumusak olacak sekilde 3-4 cup arasi un alir. Hamur kabarirken arzuya bagli ust malzemeleri hazirliyoruz. Zeytin , mantar, sucuk, sosis, misir, tursu vs. agiztadiniza ve evdeki malzemelere gore koyuyoruz.
Hamuru tepsimize ince bir sekilde yayiyoruz, uzerine sogan salca ve domates ile pisirdigimiz sosu yayiyoruz. Bu sekilde firina verip 350 C (170 C) de 15 dk. kadar pisirip, cikarip ust malzemeleri yayiyoruz, ve tekrar 10-15 dk. kadar pisiriyoruz. Son asama da uzerine kasari serpip tekrar kasar eriyene kadar firina veriyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz.

Biz delikli pizza tepsisinde pisirdik, sonuc daha guzel oldu, birde hamuru biraz fazla acip kenarlarina kasar dilimi koyup kivirdik. Yani kenarida kasar dolgulu, cok lezzetli bir pizza oldu, denemenizi tavsiye ederim arkadaslar.

5 comments:

  1. Esmacim, super gozukuyor:))))
    Bir de doouble cheese, annemle sen muthis bir ikilisiniz. Ellerinize saglik, en kisa zamanda hep birlikte yemek temennisiyle...

    ReplyDelete
  2. ellerinize saglik ikinizin de. ben pizzayi alti cabuk kizan bir tepside pisiriyorum, normal pizza tepsisinde alti kizarmiyor benim. Bir de citir sevdigim icin herhalde.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:19 PM

    beni HEYCANLANDIRIYORSUN...

    =)

    ReplyDelete
  4. bunu denedık ve cok guzel oldu resımlerı en yakın zamanda yollayacgm sana ablacım.. ellerıne saglık cok guzel bır tarıf kızlar bayıldı:)

    ReplyDelete
  5. yaaa, cok sevindim kardes, afiyet seker olsun, masallah pizza da yaptiysaniz, sizden korkulur artik, gelince beraber de yapariz insallah.

    ReplyDelete