Tuesday, June 17, 2008

Davet Menusu

Gecen hafta davet ettigim arkadaslarim icin hazirladigim davet menusu: Tortilla ile patatesli gozleme, yulafli kurabiye, Pirincli kabak salatasi, elmali tok kekler, cilekli tatli.

Pirincli kakabk salatasinin asil ismi Nuraniye, lezzet dergisinin pirinc yemekleri yariosmasinda odul almis, iki senedir tarif listemde denenmeyi bekliyordu, nasip bu guneymis :) Arkadaslar da cok begenip tarif istediler ,tam bir yaz salatasi, hemde pirincli oldugu icin cok doyurucu bir salata.
Once bir demet taze sogani ince dograyip zeytinyaginda biraz kavuruyoruz, sonra rendeledigimiz uc kabagi ilave ediyoruz,onu da biraz kavurup uc cay bardagi pirincimizi ekliyoruz, uc cay bardagi su ile pisiriyoruz, suyunu tam cekmeden agizini acip, dogradigimiz yarimsar demet dereotu ve maydonozu ilave ediyoruz. Sogumaya birakiyoruz. Soguyunca tercihen suzme yogurt yoksa normal yogurtla sarimsagi karistirip, sogumus pilavimiza ilave ediyoruz. Tavada istersek biraz zeytinyaginda pulbiberi karistirip salatamizin uzerine gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz. Ben kozlenmiz biber ve tursu ile susledim.
Cilekli tatli ise cok kolay bir yaz tatlisi, bolabin buzluk kisminda saklaniyor. Ben normalde yaspasta yemeyen bir insanim, eskiden arkadaslarim hayret ederdi nasil yaspastayi sevmiyorum diye, gerci su an sevmedigime cok memnunum malum kilo mevzulari... :) Krem santiyi de hic yiyemem, ama bana kremsantiyi yedirten tek tatli buzlukta dondurarak yapilan tatlilar. Belki dondurmayi animsattigi icin ve krema gibi civik olmadigi icin yiyebiliyorum heralde. Bu tarifi kendimce uydurup yaptim cocuklarin cok sevecegini dusunerek, tahminimde dogru cikti :) Yarim kiloya yakin bir miktar cilegi cok minik minik dogradim, cilekli hazir krem santiyi cirptim, icine cilekleri, bir paket kirilmis petibor biskuviyi, biraz kirilmis ceviz icini, bir avuc damla cikolatayi ilave edip karistirdim, silikon kek kalibima yayip buzluga attim, servis yapmadan hemen once cikarip dilimleyip soguk servis yaptim, afiyet olsun arkadaslar.
Kurabiye tarifini ne yazik ki veremiyorum, cunku tamamen benim uydurmam :) Keske yazsaydim cunku cok lezzetli oldu, en onemlisi de cok saglikli bir kurabiye. Icinde yulaf, yulaf unu, tam bugday unu, kurutulmus visne, uzum, vs. olan bir bardak yogurt ve bir stick (112gr.) tereyagi ile bir yumurta olan, kaya kurabiye tarzi bir kurabiye. Insallah bir dahakine yazarak yaparsam tarifini ekleyecegim arkadaslar.

4 comments:

  1. Anonymous9:17 AM

    Ellerine sağlık esmacım hepsi çok güzel gözüküyor. çilekli tatlı benimde yazın çok sevdiğim tatlardan biri.Ben onu sade krem şantiye muz (diğer malzemeler aynı) koyarak yapıyorum oda çok güzel oluyor birde buzluktan çıkar çıkmaz üzerine çikolata sos çok yakışıyor görüntüde güzel oluyor..

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaa keskeeee bende gelebilseydim,simdi hepsini felaket canim cekti:)kurabiyeden istiyorum,salatadan istiyoruz:)

    ReplyDelete
  3. saol elifcim, bende oyle bir tarif biliyorum hatta icine biraz nescafe de koyuyorduk, zaten bana krem santiyi yedirten tarifo, eminim cikolata sosla daha guzel oluyordur, senin de ellerine saglik

    ReplyDelete
  4. Hulyacim kurabiye biraz benim kafama gore uydurmam ama gecen sana yaptigimla ayni oldu, insallah begenmissindir, sen firsattan istifade caninin cektiklerini soyle :)

    ReplyDelete