Monday, June 02, 2008

Komsumla yaptik :)


Amerika'ya geldigim 3 sene icinde uc kere ev degistirmek zorunda kaldik, cok sukur her seferinde iyi komsularim oldu. Simdiki en iyisi diyebilirim. Tiffany (komsum) cok yardimsever, guleryuzlu... Benim kizimdan 6 ay kucuk olan kizi Reagan ile de S. Betul cok iyi anlasiyorlar. Bu eve ilk tasindigimizda kapimiza gelip bizimle tanismis, bir ihtiyacimiz olup olmadigini sormustu. Ikinci bebegimin dogumunda da corba, yemek, tatlisiyla bir ogun hazirlamis, tencereleriyle bize getirmisti. Bende begeneceklerini umdugum tarifleri yaptigimda mutlaka komsularimla paylasiyorum, tanisma ve muhabbet vesilesi oluyor. Tiffany' in favorisi mercimek corbasi, ingiliz keki, ve sucuklu salamli acmalar. Firsat oldukca o bana geliyor, birlikte yapiyoruz, ben ona ogretiyorum, bazen de o bana gosteriyor begendigim tariflerini. Gecen hafta da ne zamandir yapmayi ogrenmek istedigi sucuklu acmalari yaptik beraber. Tam olcusunu yazarak koydum hamuru ekmek makinesine onceden, ama simdiye kadar yaptigim acmalar icinde neredeyse en lezzetli en yumusak en gec bayatlayani oldu diyebilirim, ben bile sasirdim, Tiffany'nin sansina mi yoksa olculerin tam denk gelmesi mi bilmiyorum ama tek kelimeyle harika oldular.
Olculer: 1 yumurta(sarisi uzerine) beyazi, 2 br. ilik sut, 1 br. ilik su, 1 br. siviyag, 1 br.(cup=250ml) ezilmis yulaf (oatmeal)(istege gore, ben daha faydali hale getirmek icin koyuyorum), 6 br. un +yarim br. un (hamur yumusak gorununce ilave ettim), yarim br. seker, 1 yemek ks. tuz, 2 yemek ks. (tablespoon) maya .
Makineye sirasiyla koyup, hamur yapma ayarinda bir saat bekledim, tamamina kadar beklemedim, bu arada sucuklari rendeledim, komsumda gelmisti, hamurdan yumurta buyuklugunda parcalar koparip merdane ile uzunlamasina acip, ici yayip rulo yaptik, sonra baglayip tepsiye dizdik. Yumurta sarisina cok saguk su ile minik birkac parca buz ilave edip karistirdim ve uzerlerine surdum. Hafif isinmis firinda da`15 dk. kadar acmalarin kabarmasini bekleyip 360F da kizarana dek pisirdik. Bir kismini kasar rendesiyle yaptik, sicakken nefiz oldular, bir dahakine sucuk ve kasar rendesini karistirip yapacagim, afiyet olsun.

2 comments:

  1. nefis gorunuyorlar. sucuklu kasarli benim tercihim olurdu. acma daha yagli ve tel tel ayrilan bir hal aliyor ya, bu pogaca hamuruna daha yakin gorunuyor, oyle mi? simdiye kadar cok pogaca acma hamuru denedim, bunu da deneyecegim insh. mukemmeli bulana kadar:)

    ReplyDelete
  2. Denemeni tavsiye ederim Kalimeerocum, iki gun bayatlamadi diyebilirim, yumusacikti, bir kismini da tahinli yaptik, onlarda cok guzeldi.

    ReplyDelete