Gectigimiz hafta da firinda pisirdigim tavugun yanina da degisik bir pilav yapayim dedim, hem kizim icin de sade pilavdan daha saglikli ve besleyici olmasini istedigim icin, bol misirli, bezelyeli, rende havuclu, fistikli ve kus uzumlu yaptim, o da harika oldu, kizimda cok sevdi, yogurtla bir guzel yedi, tabii insan anne olunca yaptigi yemekleri cocuklar begenince daha bir mutlu oluyor. Benim icinde oyle oldu, denemenizi ozellikle cocuklar icin tavsiye ederim.
Eger pilavda tatliyi sevmiyorsaniz uzum eklemeyebilirsiniz. Ben ilk once biraz zeytinyaginda arpa sehriye ve fistigi kavurdum, sonra rende havucu ilave edip, bir iki onuda karistirdim, sonra bezelyeleri ve misirlari ekledim, en son pirinci ilave edip biraz daha kavurdum, sonra suyunu koyup pisirdim. Siz kendi pilav pisirme tarziniza gore sirayi degistirebilirsiniz. Bademleri haslayip soymaya usendigim icin bademleri oyle bir avuc ilave ettim ilk yaptigim pilava :) Ikinciye ise koymadim kizim sert geldigi ve yemedigi icin. Bu kadar pilav muhabbeti yeter heralde arkadaslar, hepinizi Utah'tan selamlar...
Pilavlar harika olmus Esmacim, eminim ailecek Afiyetle:) yemissinizdir.
ReplyDeleteHaklisin, et konusu artik Tr de de cok dikkat edilmesi gereken bir konu. Hatta belki de USA den daha cok, orada korunmak kolaydi, musluman mi diye sormak yetiyordu, ama burada cok farkli. Allah yardimcimiz olsun canim. Amin.
Sevgilerle...
Begenmenize sevindim bir anne, evet insanin icine sinmiyor, en guzeli aslinda gidip yayladan alacaksin danayi, kestireceksin, yada yapabiliyorsan keseceksin, dolduracaksin buzlugu, bitene dek afiyetle yiyeceksin. Keske imkan olsa da kendi tavugumuzu, hayvanimizi yetistirsek bahcemizde, burda bahce cok insanlarda ama onlarda bahcede kopekten baska bisey beslemiyorlar ki :)
ReplyDelete