Monday, December 15, 2008

Makarna Salatasi

Uzuun bir aradan sonra bekledigim kar yagdi cok sukur. Saliha da ben de kari cok seviyoruz. Suan da disarida lapa lapa kar yagiyor. Kizim da kar kiyafetlerini giyip babasina yardima kar kuremeye kostu, buz gibi havaya ragman bir turlu iceri girmek istemedi. Bu sene kis hafifi geciyor gecen seneye gore. Gecen sene bizim biraz daha yukarimizdaki evlerde insan boyu kar yigintilari vardi. Dun davet ettigim misafirlerime hazirladigim ikramlari koymayi planliyordum ama resimlerini aceleden cekemedim. Sadece makarna salatasini cektim. Ozellikle cocuklar cok begenerek yiyorlar hemde cok faydali bir salata.

Salatalar icin olan kucuk burgu makarnayi hasliyoruz, haslanirken icine minik dogradigimiz havucuda biraz yumusamasi icin ilave ediyoruz, ben bir sure sonra dogradigim kereviz saplarini da hafif yumusasin diye ilave ettim. Ayri bir kaba bezelye( dondurulmus bezelye kullaniyorum), ince dogranmi taze sogan, kozlenmis kirmizi biber(tukas marka hazir kavanozdakilerden kullaniyorum), konserve misiri koydum, hasladigim makarnayi ekledim, guzelce karistirdim. Yogurt, sarimsak ve sour cream ile hazirladigim karisimi da ekledim. Turkiye'deki arkadaslar sadece suzme veya seviyorlarsa biraz mayonezle yogurt karisimi kullanabilirler. Cok lezzetli doyurucu bir salata oldu, umarim begenirsiniz.

5 comments:

  1. Esmacim, yine dokturmussun masaallah. Salihacigim bir de babasina yardim edermis, yerim ben onu:))

    ReplyDelete
  2. Saol canim, evet bugun de bana yardim etti kizim, ben kuredim o da tuzlari serpti :)

    ReplyDelete
  3. Aaa, Esma, bizde de kar var bugun. cok guzel.
    Salatan cok nefis gorunuyor. ellerine saglik canim.

    ReplyDelete
  4. Saol Nurgul ablacim, ben de kari cok seviyorum, salatayi da tavsiye ederim, sevgiler.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:38 AM

    Merhaba Esma, ihvan kardesim :), iade-i ziyarete geldim. Elde olmayan sebeplerle uzadikca uzadi ara, insallah kusuruma bakmamissindir. Guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, ama biliyor musun, tarif vermekten ziyade boyle simsicak bir gunluk tutmak istemistim ben de, boylesi daha guzel, ne guzel sen bunu basarmissin. Simdilik bu kisa bir merhaba olsun, ileride daha fazla gorusmek umidiyle..

    ReplyDelete